Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obični zaposlenici' Croatia Airlines:

'Ne podržavamo štrajk koji tjera 1078 ljudi u 'rijeku nezaposlenih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici Croatia Airlines, koji sebe nazivaju 'Obični zaposlenici', tvrde kako su dosad prikupili 400 potpisa na peticiji protiv štrajka stjuardesa i pilota. Pozivaju štrajkaše da prekinu sa sindikalnom akcijom, koja ugrožava poslovanje te aviokompanije.

Treći je dan štrajka stjuardesa i pilota Croatia Airlines, protiv kojeg se pobunio dio zaposlenika te domaće aviokompanije, koji sebe nazivaju 'Običnim zaspolenicima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra avioni lete redovito Štrajk u Croatia Airlinesu je GOTOV! Slika nije dostupna I dalje bez dogovora Štrajk u Croatia Airlinesu nastavlja se i peti dan

'Obični zaposlenici': Peticiju protiv štrajka potpisalo 400 zaposlenika

'Ovim putem vas želimo obavijestiti da je peticiju protiv štrajka SKOZ-a i HSPP-a, koju smo pokrenuli mi 'obični zaposlenici', dosad potpisalo više od 400 zaposlenika Croatia Airlinesa', piše među ostalim u priopćenju dijela zaposlenika, koje je potpisano samo kao 'Obični zaspolenici'.

Navode kako kolegicama stjuardesama i kolegama pilotima ne osporavaju pravo na štrajk, ali 'ne možemo mirno gledati istupe u kojima pokušavaju pridobiti simpatije javnosti isključivo manipuliranjem neistinitim informacijama i omalovažavanjem rada ostalih zaposlenika kompanije', pišu u priopćenju. 

'Kolege piloti i stjuardese nas ne mogu shvatiti - oni 'žive u oblacima', mi stojimo čvrsto na zemlji'

Na izjave predstavnice Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova Ivane Lojo koja je za Dnevnik.hr, govoreći o njihovoj peticiji, rekla da se štrajkaši 'ne zamaraju tim zaposlenicima kompanije koji nisu članovi nijednog sindikata i pripadaju nižem menadžmentu', zaposlenici CA okupljeni pod zajedničkim nazivnikom 'Obični zaposlenici' odgovaraju kako je 'upravo u tome problem'.

'Očito da je za Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova i Hrv.sindikat prometnih pilota većina zaposlenika nevažna, te ne mogu shvatiti da mi želimo raditi dok oni štrajkaju u obližnjem restoranu. Razumijemo da nas kolege možda ne mogu shvatiti, obzirom da godinama 'žive u oblacima', dok mi 'obični ljudi' stojimo čvrsto na zemlji', ističu u priopćenju.

'Administracija je istinski krvotok kompanije'

'Obični zaspolenici' tvrde kako je upravo administracija 'koja našim kolegama toliko smeta -istinski 'krvotok' kompanije', te navode koje sve poslove obavljaju u Croatia Airlines, te na koji način njihovom zaslugom beneficiraju piloti i stjuardese.

'Administracija omogućuje da se piloti i stjuardese školuju, te dobiju i zadrže svoje licence. Svi mi svojim radom pilotima i stjuardesama dajemo mogućnost da uđu u zrakoplov i obave svoj posao, a kad ne bi bilo nas, sasvim sigurno, ne bi bilo potrebe ni za njima', kažu  u priopćenju protivnici štrajka stjuardesa i pilota Croatia Airlines.

'Obični zaposlenici' Croatia Airlines ističu kako oni rade 'za puno manje plaće od onih koje ima kabinsko i letačko osoblje', jer tvrde, 'njihove su se plaće i beneficije godinama povećavale, jer su prijašnje uprave svim zahtjevima bezrezervno udovoljavale nakon svake najave štrajka', ističu.

Poručuju za kraj stjuardesam i pilotima u štrajku da se prestanu 'šetati ispod prozora pjevajući Internacionalu, vi kojima je 28.000 kn i 9.500 kn premalo, jer u tim uredima sjede 'mali, obični ljudi', zaposlenici Croatia Airlinesa, koji za neusporedivo manje plaće rade vrlo stručne i odgovorne poslove, kojima osiguravaju i vašu egzistenciju', te na kraju javno pitaju kolege u štrajku - 'Tko vam daje pravo da 1078 zaposlenih u Croatia Airlinesu pridružite rijeci nezaposlenih u Hrvatskoj?'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene