Radnici riječkog brodogradilišta njih oko 1.700 u strahu su za budućnost zbog nedostatka repromaterijala, kašnjenja s isporukom novogradnje, ali i sve praznije knjige narudžbi.

Galerija


Uskoro bi u riječko brodogradilište trebao stići materijal za izgradnju naručenih brodova, bit će vraćen dug Uljanik grupe u iznosu većem od pola milijarde kuna, a u tijeku su pregovori s novim strateškim partnerima o kupnji 3. maja.

Vezani članci Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let Predstavnici CSIC-a u Uljaniku (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Završio sastanak s Kinezima: "Zainteresirani su za tehnologiju, o novcu nismo pričali", Sindikati: "Pozdravljamo svakog investitora"

Zaključci su to s prvog sastanka uprave Uljanik grupe, većinskoga vlasnika riječkog škvera s predstavnicima radnika i sindikata.

Radnici, njih oko 1.700 u strahu su za budućnost zbog nedostatka repromaterijala, kašnjenja s isporukom novogradnje, ali i sve praznije knjige narudžbi. Sindikati su oprezni. Ne postigne li se dogovor najavljuju izlazak na ulice Rijeke, Zagreba i Pule.

''S obzirom na osjetljivost pregovora s Fincantieriem ostaje do kraja ovog mjeseca da ćemo biti mirni jer očekujemo da direktor završi te pregovore do kraja mjeseca'', rekao je Vedran Dragičević, predsjednik SMH.

''Od strateškog partnera očekujemo definitivan smjer. Nadam se do kraja idućeg tjedna, ali recimo do kraja ovog mjeseca. A sama transakcija ne vjerujem tako brzo'', rekao je Gianni Rossanda, predsjednik uprave Uljanik grupe. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr