Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radiolog i influencer

Natko Beck prvi je liječnik koji je osvojio nagradu za komunikatora godine, ministar mu uručio i prigodnu nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš čestitao je dr. Natku Becku iz Dječje bolnice Srebrnjak na nagradi za komunikatora godine koju mu je dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću.

Hrvatska udruga odnose s javnošću nagradu za komunikatora godine dodijelila je Natku Becku, radiologu Dječje bolnice Srebrnjak. Mladom liječniku, ujedno i prvom koji je osvojio ovu nagradu, čestitao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Predao mu je prigodni poklon i naglasio da je ova nagrada poticaj i drugim liječnicima, posebno mlađe generacije, da unaprjeđuju komunikaciju sa svojim pacijentima i zajednicom.

''Ova nagrada dr. Becku pokazuje kako se u javnoj sferi sve više prepoznaju i vrednuju svi oni napori koji teže unaprjeđenju komunikacije između liječnika i pacijenata, a posebno je to vidljivo danas kada se borimo na svjetskoj razini s bolesti COVID-19'', - rekao je Beroš.

Pročitajte i ovo Radiolog Natko Beck - 9 drugačiji pristup Doktor i influencer koji je svima pri ruci, a ultrazvuke radi čak i na plaži: "Moraš pričati s ljudima i educirati ih"

Dodao je da je Beck ''svojim radom i entuzijazmom te pristupom pacijentima i govoru o bolestima i liječenju na društvenim mrežama pokazao kako korištenje modernih kanala komunikacije doprinosi zajedničkoj borbi za bolje zdravlje nacije''.

Natko Beck je radiolog u Dječjoj bolnici Srebrnjak, a otkrio je zašto voli raditi s djecom. ''Smatram da se jedino u njih isplati ulagati. U odrasle se ne isplati jer svi misle da su pametniji, bolji. Ne mijenjaju navike", kaže.

Ono što ga razlikuje od drugih kolega jest to da dr. Beck u pauzama snima za društvene mreže na kojima ga prati više od 17 tisuća ljudi. Na jednostavan objašnjava sve o zdravlju i bolestima. Osim toga, mladi liječnik ljetovanje na Braču provodi u ordinaciji na plaži u kojoj s pacijentima razgovara o bolestima i kako ih liječiti, a u središtu pozornosti mu je pretilost djece kao veliki uzrok mnogih oboljenja tijekom života.

Idol mu je Andrija Štampar. "On je rekao da moraš biti učitelj narodu. Moraš s njima pričati i educirati ih. To je moj smisao. Medicina mora biti dostupna narodu", naglasio je dr. Beck i dodao da mu je draga nagrada hrvatskih PR profesionalaca, ne samo kao priznanje za njegov rad, već i kao afirmacija njegova pristupa liječnika pacijentima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene