Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sedam godina

Odlučilo Ministarstvo: Poznato tko bi trebao obavljati hitne helikopterske medicinske letove u Hrvatskoj

Aktualno Galerija Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 2 Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 1 Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 3 Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 4 Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Odabrani helikopteri za Hitnu pomoć, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Ponude za obavljanje hitnih medicinskih letova u Hrvatskoj došle su iz Italije i Španjolske.

Hitne helikopterske medicinske letove u Hrvatskoj će obavljati zajednica ponuditelja koju čine talijanska, španjolska i hrvatska tvrtka, odlučilo je Ministarstvo zdravstva nakon analize ponuda. Projekt je težak gotovo 63 milijuna eura. Ugovor bi se trebao potpisati na 7 godina.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Sporo napredovanje Snažno upozorenje generala: "Ruska obrana smrtonosnija od ičega što je ijedna vojska doživjela u 80 godina"

Pročitajte i ovo Porod na Paklenici - 2 Oboje su dobro Majka koja je rodila na Paklenici na vlastiti zahtjev otpuštena iz bolnice: Dijete bi sutra moglo biti pušteno

U bazama u Rijeci i Splitu helikopteri moraju biti dostupni 24 sata na dan, dok će iz Zagreba i Osijeka letjeti samo danju. Odabrana kompanija već ima iskustvo s ovakvim letovima. Dužni su osigurati letjelice s opremom, a država mora obučiti liječnike i medicinske tehničare. Otvorena je mogućnost žalbe na odluku.

Iz Ministarstva zdravstva potvrdili su da je postupak pregleda i ocjene ponuda dovršen te su odabrane zajednice ponuditelja EliFriulia S.p.A., Italija; ELIANCE HELICOPTER GLOBAL SERVICES, S.L., Španjolska i Eli-Adriatik d.o.o., Hrvatska.

Vrijednost odabrane ponude za Grupu 1 iznosi 35.068.320,68 EUR bez PDV-a, odnosno 43.835.400,85 EUR s PDV-om, a za Grupu 2 14.953.680,68 EUR bez PDV-a, odnosno 18.692.100,85 EUR s PDV-om.

"Obzirom da je za Grupu 1 bilo više ponuditelja, od danas teče žalbeni rok od 10 dana na Odluku o odabiru za Grupu 1, dok Odluka o odabiru za Grupu 2 postaje izvršna već sutra", pojasnili su iz Ministarstva.

"Po isteku žalbenog roka, ukoliko žalba ne bude izjavljena, pokrenut će se procedura ishođenja suglasnosti Vlade Republike Hrvatske za sklapanje ugovora o javnoj nabavi", dodali su.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene