Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš, kojemu se prije dva dana pogoršalo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu, došao je jutros na suđenju za ratne zločine u Osijeku, nakon što su liječnici utvrdili da je sposoban za nastavak postupka.


Novinari nisu mogli vidjeti Glavašev ulazak u sudnicu zagrebačkoga Županijskog suda, jer je rasprava ponovno zatvoreno za javnost budući da suoptužena Gordana Getoš Magdić nastavlja s iznošenjem obrane u kojoj je na prošloj raspravi optužila osječku policiju za brutalnost i iznudu iskaza protiv Glavaša.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Vrata (Foto: Screenshot/YouTube) Mama je htjela pošteno zaključati vrata, a njezino rješenje nasmijalo je sina do suza

Glavašu je u srijedu zbog 35-dnevnog štrajka glađu pozlilo, pa je protiv svoje volje prebačen u KB Dubravu. No, tamo je prvi hrvatski političar optužen za ratne zločine u Domovinskom ratu zaprijetio da će, osim hrane, prestati uzimati i vodu ako ga ne vrate u zatvorsku bolnicu. 

To se jučer i dogodilo, nakon čega su, po nalogu suca Željka
Horvatovića koji vodi suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp", liječnici vještaci pregledali Glavaša i ocijenili da mu život nije vitalno ugroženo te da je raspravno sposoban.