Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeli se i Sljeme

PRVI SNIJEG DONIO VELIKE PROBLEME Dugo najavljivano nevrijeme neke je ipak iznenadilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji vole snijeg i zimske radosti, od danas se imaju i čemu veseliti. No, snijeg je sa sobom donio i probleme.

Ukoliko i Vi imate fotografije snijega koji je danas zabijelio Vaš kraj, pošaljite ih na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje na prvi dan proljeća? Detalje ima meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Snijeg pada od podne istim intenzitetom. Stanje u prometu nije najbolje. U Gorskom kotaru pa i u Lici probleme osim bure stvara i vlažni snijeg. Nemarni i nepripremljeni vozači uzrokovali su kaos na snježnim dionicama. I sami smo se uvjerili da je dio vozača krenuo na put s ljetnim gumama. Gledali smo na svoje oči ljude kako guraju aute s ljetnim gumana. Nadamo se da će apel stručnjaka djelovati na ljude da ne idu na put po ovakvom vremenu ako ne trebaju, a ako idu da idu sa zimskom opremom, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen. Prvi ovosezonski snijeg donio je sa sobom i velike probleme u prometu. Iako je dugo najavljivano, ovo prvo pravo snježno nevrijeme neke vozače je ipak iznenadilo.No veći dio njih bio je spreman i snijeg na kolnicima nije im bio problem.

Unatoč zimskoj opremi tegljači i kamioni s prikolicama od podne nisu smjeli voziti kroz Gorski kotar. Gorani su navikli na probleme sa snijegom te su se pripremili.

I Ličani su naučili na ovakve, pa i gore snježne zimske dane te su se oni udaljeniji od većih mjesta na vrijeme pripremili i ospkrbili svim potrebnim.

No očito se još uvijek dio vozača nije pripremio za ovo nevrijeme.

Zbog gustog snijega koji i dalje pada, problema u prometu još uvijek ima pa bi trebalo poslušati savjet stručnjaka i ne kretati na put nepripremljeni.

Pahulje stigle i na Sljeme

Mnogobrojni Zagrepčani, koji nisu mogli dočekati da napokon zahladi i zabijeli, od jutros se napokon imaju čemu radovati. Kamere postavljene na Sljemenu svjedoče tome kako su i u ove krajeve stigle pahulje, a te prizore možete promatrati na sljedećem linku. Snijeg je poslijepodne počeo padati i u samom gradu.

Istina, meteorolozi su za subotu u gorju i najavili snježni pokrivač, pa naveli i to da bi nešto malo snijega moglo pasti u nedjelju i u nižim područjima. 

Vrijeme za vikend: OGLASIO SE METEOALARM Očekuje nas jak vjetar, snijeg i kiša

Državni hidrometeorološki zavod u ovom trenutku nema podatke o visini snijega diljem Hrvatske, ali kamere otkrivaju i to da trenutačno pada i u Gorskom kotaru, što potvrđuju i snimke live kamera sa HAK-ovih stranica.

Do sada je u Gorskom kotaru napadalo 20-ak centimetara snijega koji i dalje ne prestaje padati i stvarati probleme u prometu.

'Ljudi još nažalost nikad dovoljno pameti, nikad nemaju zimsku opremu', rekao nam je Valentin Crljenko, voditelj tehničke jedinice Delnice.

Evo što DHMZ najavljuje za nedjelju:

"Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a u gorju snijegom. Snijega će u noći i prijepodne ponegdje biti i u nizinama unutrašnjosti kada se očekuje najviše oborina, ponegdje i obilnih.

Poslijepodne slabljenje i prestanak oborina. Vjetar u prvom dijelu dana umjeren i jak sjevernii sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura, poslijepodne sjeverozapadnjak, a na preostalom dijelu obale veći dio dana južni i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -2 do 2, a najviša dnevna od 0 do 5 °C. Na Jadranu temperatura zraka većinom od 5 na sjevernom do 14 °C na južnom". 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene