Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJSKO NASILJE

Napadnuti novinar o kaosu u Beogradu: "Udarili su me pendrekom iako im nisam bio na putu"

Kordon policije rastjerao prosvjednike
Kordon policije rastjerao prosvjednike Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
Aktualno Galerija Kordon policije rastjerao prosvjednike Kordon policije rastjerao prosvjednike Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell Prosvjed u Beogradu, 24.12.2023. - 4 Prosvjed u Beogradu, 24.12.2023. - 4 Foto: CROPIX Prosvjed u Beogradu, 24.12.2023. - 1 Prosvjed u Beogradu, 24.12.2023. - 1 Foto: CROPIX +0 Prosvjed u Beogradu, 24.12.2023. - 3 Galerija 1/4 >>
Novinar portala Nova.rs, Andrija Lazarević ispričao je što se dogodilo u nedjelju naveče tijekom prosvjeda u Beogradu.

Novinar portala Nova.rs, Andrija Lazarević napadnut je u nedjelju naveče tijekom prosvjeda oporbe u Beogradu. "Više je to bio manji incident, jer ono što se meni dogodilo nije ništa u usporedbi s nekim građanima. Svjedočili smo scenama brutalnog nasilja", izjavio je za TV Novu. 

"Nalazio sam se s kolegama kod ulice Dragoslava Jovanovića i izvještavao o tome šta se događa na rubu prosvjeda i kada je policijski kordon krenuo da potiskuje građane, jedan od policijskih službenika, točnije jedan od pripadnika žandarmerije je prišao i udario me pendrekom po ruci. Ja sam tek kasnije, kada sam ‘vratio film’, shvatio da ja njima nisam bio na putu. Oni su prolazili jednim dijelom puta, ja sam se sklonio, ali oni su očigledno imali potrebu poslati nam poruku da žele demonstrirati silu", ispričao je. 

Pročitajte i ovo Prosvjed u Beogradu Kaos u Beogradu VIDEO Završen prosvjed u Beogradu, novi je sutra: "Nikoga nećemo ostaviti na milost i nemilost Vučićevoj policiji"

On dalje ističe da je, nakon što ga je pripadnik MUP-a udario, instiktivno krenuo trčati s drugim građanima, a da su se kod Trga Nikole Pašića našli sa ostalim prosvjednicima, gde je jedan od njih već ležao na podu, povrijeđen, polomljene noge. Lazarević kaže da se u tom trenutku prosvjednik žalio da policija ne dozvoljava Hitnoj pomoći da mu pomogne.

"Samo smo u jednom trenutku shvatili da smo opkoljeni. Ta činjenica je bila pomalo zastrašujuća", prenosi Nova.rs. 

Kaos u nedjelju naveče

Jake snage interventne policije i žandarmerije intervenirale su u nedjelju navečer kako bi spriječile pristaše oporbe da uđu u zgradu Skupštine Beograda u 7. postizbornom prosvjedu na koje je pozvala oporbena koalicija lijevog centra, optužujući vlast za neregularnosti u izbornom procesu i krađu izbora.

Policija, zabarikadirana unutar zgrade Skupštine Beograda, ispalila je suzavac, dok je stotine prosvjednika kamenicama razbilo stakla na ulaznim vratima i prozore.

Prema neslužbenim izvorima, ozlijeđeno je više prosvjednika te najmanje pet policajaca.

Nakon razbijanja demonstracija policija je postavila kordone uz zgrade institucije u središtu grada, a nešto prije ponoći situacija se smirila i uspostavljen je promet središnjim gradskim ulicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene