Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupljenje i veće od najvaljenih 5 posto

''Nije došlo do poskupljenja nego do "usklađenja" cestarine''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su cijene pojedinih dionica autoceste od ponedjeljka poskupljele, ministar prometa Oleg Butković rekao je kako nije došlo do povećanja, nego "usklađenja" cestarina autocesta.

Dionica autoceste od Zagreba prema Sisku skuplja je za 1 kunu zbog čega će oni koji žive u Sisku, a rade u Zagrebu dnevno na cestarinu trošiti dvije kune više. Dvije kune dnevno na kraju godine cestarinu će povisiti za 480 kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Prometni slučaj Ivan Dadić smatra kako niti jedna vlast nema sluha za rješavanje problema prometnog sustava.

"Građani skupo plaćaju to naše neznanje, nepostojanje ambicije, nepostojanje vizije, nepostojanje strategije razvoja cestovnog prometa", rekao je Dadić.

Više cijene će utjecati i na putnike. Ako od Zagreba krenete put Osijeka, autocestom ćete prijeći 278 kilometara, put će vam trajati nešto manje od tri sata, a to će vas stajati 122 kune, u jednom smjeru. Lokalnim cestama prijeći ćete manje kilometara, put će vam trajati nešto više od 4 sata, no u džepu će vam ostati 122 kune.

Jedno od rješenja, koje struka, prijevoznici, a i vozači priželjkuju jesu vinjete.

"Uvjeren sam da bi vinjete najmanje u početku 0,5 posto, a kasnije i 1 posto povećale bruto domaći proizvod", dodao je Dadić.

A dok se to ne dogodi poskupljenje će donijeti 200 milijuna kuna.

Dodajmo ovome kako je na pojedinim dionicama cijena cestarine skočila i više od 5 posto. Tako je, primjerice, relacija Križ - Zagreb do danas stajala 15 kuna, nova cijena je 17 kuna, što je poskupljenje oko 13,5 posto.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene