Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONAČNO!

Butković najavio uvođenje vinjeta, otkrio kada bi trebao početi nov način naplate cestarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa Oleg Butković najavio je novi sustav naplate cestarina.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je "implementaciju novog sustava naplate cestarine koji će biti beskontaktni", rekao je Butković. Taj se sustav može očekivati već iduće godine.

"Cilj je da bude 1. 1. 2024. godine. Ranije ne može biti", rekao je Butković, dodavši da će cijeli sustav koštati 500 milijuna kuna.

"Neće biti rampi, imat ćete poseban račun na kojem ćete imati posebna sredstva koja će se skidati ulaskom i izlaskom s autoceste. Više nema rampi, nema gužvi i cilj je povećati promet na autocestama. To je vid elektroničke vinjete, vidite da se klasične vinjete napuštaju", rekao je Butković za N1.

Komentirao je i prijetnju ministra Filipovića prema trgovcima.

Pročitajte i ovo Vinjete odlaze u povijest (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Koliko novca, toliko kilometara I to je moguće: Hrvatska je u nečemu ispred Europske unije

"Činjenica je da je bezrazložno došlo do povećanja cijena, što kod nekih trgovačkih lanaca, što kod nekih distributera goriva. Činjenica je da je Vlada poglavito u jesenskom dijelu intervenirala paketom od 21 milijardu kuna da bi pomogla gospodarstvu kad govorimo o cijeni plina, struje i goriva, tako da nije bilo nikakvog razloga da se povećaju cijene", rekao je Butković.

Pročitajte i ovo Vikend vinjete i smanjenje paušala za nautičare (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Velike boravišne pristojbe Ministarstvo se pokušava iskupiti za loše odluke: Nova bi uredba u hrvatske marine trebala dovesti više nautičara

"Ne bi bilo dobro da Vlada nameće cijene ili uvodi mjere poput popisa trgovaca koji su nepotrebno previše povisili cijene. Pozivam sve da se urazume", rekao je Butković. Nije ga, kaže, previše iznenadilo što su cijene rasle, "poznavajući naš mentalitet". 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene