Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani Zvijezde u očaju

Najveći projekt u povijesti grada pretvara se u katastrofu: ''Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost''

Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4
Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Kristina Stedul Fabac/Pixsell
Aktualno Galerija Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 1 Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 1 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 2 Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 2 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 3 Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 3 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell +0 Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 2 Galerija 1/5 >>
Pojedini stanovnici karlovačke Zvijezde ne mogu izići iz svojih kuća, a obrtnici i mali poduzetnici ili su uništeni ili su se odselili, a imaju i štetu na objektima. Štete su neizbježne, nastojalo ih se svesti na najmanju mjeru, uvjeravaju iz Grada i tvrtke koja izvodi radove.

Predstavnik tvrtke GIP Pionir Tomislav Jajtić ustvrdio je na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Karlovca da su radovi na vodoopskrbi i odvodnji u gradskoj jezgri  izvođeni zakonito te se nastojalo štetu na objektima svesti na najmanju mjeru, ali je bila neizbježna.

Tematska sjednica sazvana je na inicijativu opozicije predvođene strankom Možemo!, a zbog oštećenja na zgradama uslijed izvođenja radova te uvjeta života i poslovanja u, kako su naveli, desetljećima zanemarenoj Zvijezdi u kojoj se sada ulaže u podzemnu infrastrukturu.

Radovi se izvode u sklopu projekta tvrtke Vodovod i kanalizacija vrijednog 67 milijuna eura i sufinanciranog iz fondova Europske unije diljem Karlovca, pa i u gradskoj jezgri. Direktorica te tvrtke u gradskom vlasništvu Katarina Malenica napomenula je da je riječ o najvećem projektu u povijesti Karlovca.

Jajtić tvrdi da su radili "u okviru njemačke norme" i po dokumentaciji koja je prošla sve provjere.

Pročitajte i ovo Potres u Jadranskom moru javlja EMSC Snažan potres u Jadranskom moru: "Sve se treslo okolo, kaos"

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni majci prijetili? Ruske vlasti postavile tri uvjeta obitelji Alekseja Navaljnog: "Boje se napada"

Dobriša Adamec iz stranke Možemo! upozorio je na sjednici u četvrtak da je Grad prepustio Zvijezdu izvođačima "koji su pravi i jedini gazde na terenu, dok su građani zanemareni".

"Otežano je i opasno kretanje, a ono je onemogućeno osobama s invaliditetom. Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost, poslovi propadaju, a priča o prijavi štete je nejasna, kao i način ostvarivanja nadoknade", poručio je Adamec te iznio osam prijedloga za osam problema.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 2 Karlovčani u problemima Radovi na obnovi građanima su oštetili kuće i zamutili vodu za piće: ''Za oštećenja u Zvijezdi odgovarat će izvođač''

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 5 Pokrenuta peticija Građevinskim radovima oštetili im kuće, građani su očajni: "Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć i nesiguran"

Založio se da se obnove oštećenih objekata provode usporedno s radovima, što je gradonačelnik Damir Mandić (HDZ) odbacio pozivajući se na struku.

"Ima stanovnika Zvijezde koji su jako ljuti i to je legitimno, no moramo osvijestiti da smo ove radove morali provesti", poručio je Mandić i dodao da grad neće zakinuti nijednog građanina jer je Zvijezda kulturna baština svih nas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene