Obavijesti Video Pretražite Navigacija
majci prijetili?

Ruske vlasti postavile tri uvjeta obitelji Alekseja Navaljnog: "Boje se napada"

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Afp
Ruske vlasti postavile su tri uvjeta obitelji Alekseja Navaljnog kako bi oporbeni čelnik koji je umro u zatvoru u Sibiru napokon mogao biti pokopoan.

Ruski istražni odbor postavio je dodatne uvjete za predaju tijela Alekseja Navaljnog njegovoj majci. Tvrdi to Ivan Ždanov, direktor Navaljnove Zaklade za borbu protiv korupcije.

Aleksej Navaljni (47) umro je iznenada prije tjedan dana nakon šetnje u kažnjeničkoj koloniji u blizini Arktičkog kruga, gdje je služio dugogodišnju kaznu zatvora. Mnogi sumnjaju da je ubijen, a uzrok smrti vlasti još nisu objavile, što izaziva dodatne sumjnje. Majci Navaljnog dopustili su da vidi tijelo sina nakon šest dana. 

Osim tajnog sprovoda samo za članove obitelji, Odbor traži još tri uvjeta:

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

1. Tijelo bi u Moskvu trebalo prevesti posebnim zrakoplovom, a prije dolaska u prijestolnicu majka Navaljnog ne bi smjela najaviti sprovod kako gomila ne bi dočekala tijelo u zračnoj luci. Cijelo vrijeme prije sprovoda obitelj mora biti u pratnji djelatnika istražnog odbora.

2. Majka Navaljnog trebala bi odlučiti o datumu sprovoda nakon dolaska u Moskvu. Tijelo treba čuvati u Moskvi ili Vladimirskoj regiji prije sprovoda. Prema Ždanovu, istražni odbor "boji se da će mrtvačnica biti napadnuta".

3. Smrtovnica će biti dana obitelji Navaljnog nakon što pristane ispuniti gore navedene uvjete, rekao je Ždanov u intervjuu s nezavisnim ruskim novinarom Aleksandrom Pljuščevim, piše CNN.

Pročitajte i ovo Jutro nakon stravičnog požara u Valenciji - 7 Užas u Španjolskoj FOTO/VIDEO Jutro nakon stravičnog požara: Prizori su dramatični, a još se traga za 19 osoba

Majci Navaljnog prvo je uskraćeno groblje po njezinu izboru, a zatim su se obje strane složile da se pogreb održi na groblju Khovanskoje u Moskvi, rekao je Ždanov i dodao da se nisu dogovorili oko ispraćajne dvorane.

Majci Alekseja Navaljnog navodno su prijetili da pristane na te uvjete, prema tvrdnjama Ždanova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene