Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U drugom dijelu reformi Vlada planira prodaju državnih stanova, poslovnih prostora i zemljišta kao i poslovnih udjela u nestrateškim trgovačkim društvima.


Najavljeno je smanjivanje parafiskanih nameta ove godine za 330 milijuna kuna i ukidanje deset najvećih prepreka poslovanju.

Vezani članci Peđa Grbin Grbin: ''Plenković je kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj'', Beroš: ''Dignite ruke u Saboru za reforme. Pa da vidimo tko su kočničari'' U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima"

Dio reformi je i bolje upravljanje javnim poduzećima, a ministar prometa je izjavio da se neće ići u javnu ponudu dionica cestarskih tvrtki već će refinancirati dugove.

'Kad mi te tvrtke učinimo stabilnima, kad mi refinanciramo dugove, onda možemo razmišljati eventualno o ulasku kapitala. U ovom trenutku je to u drugom planu', rekao je Oleg Butković, ministra prometa.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr