Nailje nad ženama (Foto: Guliver/Thinkstock)
Nailje nad ženama (Foto: Guliver/Thinkstock)

U povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, održana je konferencija " Možemo zajedno".


Povodom nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava sutra, 22. rujna, održana je konferencija "Možemo zajedno". Cij je skrenuti pozornost na institucije te osnažiti međuresornu suradnju, ali i javnost da se zajedno bore protiv svih oblika nasilja, posebice onoga u obitelji. Obilježavanje ovog dana započeto je nakon tragedije u kojoj je suprug usmrtio suprugu, njezinu odvjetnicu i sutkinju. Samo u ovoj godini ubijeno je 11 žena.

'1.1 do 31.8 2016 ubijeno je 11 žena i 11 je bilo pokušaja ubojstva, što znači na žalost da se ne možemo pohvaliti negativnom statistikom. evo pokušavamo kao i ovom današnjom međuresornom konferencijom da se, najprije struka što bolje i što više poveže. državne institucije da zajedno surađuju kako bi mogli kad već dođe do nasilja zaštiti žrtvu', rekla je Juretić.

Cilj je skrenuti pozornost na institucije te osnažiti međuresornu suradnju, ali i javnost da se zajedno bore protiv svih oblika nasilja, posebice onoga u obitelji.

Na konferenciji povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, nazočila je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i ministar zdravstva Dario Nekić, kao i predstavnici ministarstva pravosuđa, policije, odgoja i obrazovanja, predsjednici i predstavnici sudova, državnoga odvjetništva, pravobraniteljstva, centara za socijalnu skrb, domova zdravlja, psihijatrijskih bolnica i udruga.