Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branki Pavošević, uhićenoj bivšoj šefici HDZ-ova računovodstva danas je pozlilo na Županijskom sudu te ju je Hitna pomoć odvezla u bolnicu.


Vozilom hitne pomoći prevezena je u bolnicu kako bi joj bila pružena liječnička pomoć.

Vezani članci Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) SDP: Ministar Banožić državno zemljište dodjeljuje lokalnom HDZ-ovcu Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Policija objavila detalje velike akcije u Istri: Uvozili luksuzne aute i oštetili proračun za 4,3 milijuna kuna

Bivšu HDZ-ovu blagajnicu policija je na Zagrebački županijski sud dovela malo prije 12 sati, a nakon toga pravosudna policija prepratila ju je pred sutkinju istrage Ernu Dražančić, koja je trebala odlučiti o USKOK-ovu zahtjevu za određivanje istražnog zatvora. Nedugo nakon što je ročište počelo, Pavošević je pozlilo te je pozvana hitna pomoć.

Nakon što su se njeni odvjetnici vratili u sudnicu, Branki Pavošević je određeno mjesec dana pritvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

USKOK je danas od policije zatražio da otkrije tko je medijima dao tajni svjedočki iskaz bivše šefice HDZ-ova računovodstva Branke Pavošević i tako počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

USKOK je kriminalističko istraživanje od policije zatražio jer je u današnjemu 'Večernjem listu' objavljen iskaz jučer uhićene bivše šefice HDZ-ova računovodstva.

Tekst je objavljen dan nakon uhićenja i ispitivanja okrivljenice u sklopu istrage u slučaju Fimi medije. U USKOK-u kažu da je naslovnicom 'Večernjeg lista' javnosti sugerirano kako se u članku objavljuje iskaz okrivljenice nakon uhićenja, a u tekstu je objavljen iskaz koji je okrivljenica prije dala kao svjedok.

'Budući da je prema članku 30. stavak 2. Zakona o USKOK-u neovlašteno objavljivanje podataka o kaznenom progonu u predmetima iz nadležnosti USKOK-a kazneno djelo odavanja službene tajne, USKOK je od policije zatražio provođenje kriminalističkog istraživanja radi otkrivanja tko je medijima dao tajni svjedočki iskaz i time počinio navedeno kazneno djelo', stoji u priopćenju objavljenom na USKOK-ovim internetskim stranicama.