Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se postupanje

Na zahtjev AZOP-a uklonjeni osobni podaci hrvatskih navijača s grčkog portala

Hrvatski navijači u Grčkoj - 1
Hrvatski navijači u Grčkoj - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14
S grčkog portala, na zahtjev hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP), uklonjeni su osobni podaci hrvatskih državljana vezano za počinjenje prekršaja i kaznenih djela u navijačkim neredima i istrazi ubojstva grčkog navijača AEK-a, priopćeno je u petak iz AZOP-a.

"Na zahtjev AZOP-a, a u vezi s objavom osobnih podataka hrvatskih državljana osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela odnosno prekršaja na grčkom portalu, nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka u Grčkoj pokrenulo je nadzorno postupanje nad voditeljem obrade tj. predmetnim portalom.

Voditelj obrade uklonio je članak u kojemu su objavljeni osobni podaci hrvatskih državljana (https://www.protothema.gr/greece/article/1401189/nea-filadelfeia-oi-katatheseis-astunomikon-gia-dolofonia-tou-mihali-mas-epitethikan-150-kroates/), a grčko nadzorno tijelo nastavit će nadzorno postupanje te će o svim relevantnim informacijama obavijestiti AZOP", naveli su u petak navečer iz hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka.

AZOP je prije 15-ak dana zatražio postupanje grčkog nadzornog tijela nakon što su na grčkom portalu objavljeni osobni podaci hrvatskih državljana.

Kako je priopćeno 17. kolovoza, "Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) temeljem medijskih napisa i predstavke građanina došla je do informacije da su na grčkom portalu objavljeni osobni podaci (ime i prezime, godina rođenja, broj dokumenta, ime oca i majke) hrvatskih državljana osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela odnosno prekršaja u Grčkoj".

Pročitajte i ovo Tonći Prodan, kriminalist Droga sve dostupnija Kriminalist otkrio zapanjujuće podatke dobivene analizom otpadnih voda te poručio: "Tu je velika i tamna brojka..."

Zato je, "sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, Agencija uputila zahtjev grčkom nadzornom tijelu (kao vodećem nadzornom tijelu), za provedbu daljnjih radnji u odnosu na voditelja obrade (grčkog portala) kako bi se utvrdilo je li voditelj obrade postupao sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka".


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene