Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

Na suđenju Merčepu danas svjedoče 'merčepovci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje Tomislavu Merčepu.

Suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu trebalo bi se nastaviti saslušanjem četvero svjedoka, među kojima i bivših 'merčepovaca' Siniše Rimca i Igora Mikole koji se najvjerojatnije neće pojaviti jer je u bijegu još od 2005. kada je nestao uoči izricanja presude zagrebačkog Županijskog suda za ubojstvo muškarca po nadimku Saša u Pakračkoj Poljani.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje 'Nazivali smo se Merčepovom postrojbom, ali to je bila fama'

>> Manolić: Merčep nije heroj nego izdajnik!

Rimac je tada osuđen na osam, a Mikola na pet godina zbog sudjelovanja u ubojstvu te iznude i nezakonitog uhićenja trojice zagrebačkih Srba krajem 1991.

Vrhovni je sud Rimcu potvrdio kaznu, dok je Mikoli potvrdio presudu za ubojstvo, a optužbu za iznudu vratio na ponovno suđenje. Bivši predsjednik Stjepan Mesić je početkom 2010. odlukom o pomilovanju Rimcu smanjio kaznu za jednu godinu, iako mu je nekoliko mjeseci ranije oduzeo ratna odličja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene