Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je snijeg koji je jučer pao na dubrovačkom području prouzročio brojne probleme stanovništvu hrvatskoga juga stanje se danas postupno normalizira, iako je zbog leda na kolniku od 10,40 sati na Jadranskoj magistrali (D 8) prekinut promet kod Slanog.


Prema informacijama iz PU dubrovačko-neretvanske s obzirom na zimske uvjete koji vladaju na dubrovačkom području nisu zabilježene prometne nezgode s većom materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama. Kako ne bi došlo do ponovnog zastoja u prometu policijski službenici na području Konavala i Opuzena isključuju teretna vozila i takav režim prometa će se provoditi dok se ceste ne učine prohodnim.

Vezani članci Lančani sudar u Japanu - 5 Snježno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Japanu. U lančanom sudaru sudjelovalo čak 130 automobila Snijeg u Dubrovniku Ovo se doista rijetko viđa: Pahulje zabijelile i Dubrovnik, gradske vlasti angažirale zimsku službu

>> Snijeg otežava put prema Dalmaciji

Zračna luka zatvorena za promet te je Croatia Airlines otkazala današnje letove za Zagreb, a putnici će biti prevezeni autobusima u Split i dalje zrakoplovom za Zagreb. Stanje se normalizira i na području grada Dubrovnika pa je tako gradsko poduzeće Libertas počelo postupno uvoditi svoje autobusne linije. Nastave u osnovnim i srednjim školama na dubrovačkom području i danas neće biti. Mještani Dubrovačkog Primorja, Elafitskih otoka i dijela Pelješca i Mljeta od danas ponovno imaju električnu energiju koja je sinoć bila u prekidu zbog kvara na dalekovodu.

Glavne ulice na dubrovačkom području su prohodne ali je i dalje obavezno korištenje zimske opreme. Most dr. Franje Tuđmana od 10 sati otvoren je za osobna vozila.

No, neki Dubrovčani, barem prema fotografiji snimljenoj nasred Straduna, nisu očajavali u tim, za grad-biser Jadrana, neuobičajenim uvjetima. Umjesto da ode na skijanje u inozemstvo, jedan se Dubrovčanin na skijama spustio niz Stradun!