Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja iz dubine

Na omiškoj plaži pronađena neeksplodirana avionska bomba: "Velike su šanse da ih postoji još"

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Tijekom akcije čišćenja podmorja članovi udruge "Plaže bez rizika" Joško Jurić i Davor Bartulović u četvrtak ujutro otkrili su na omiškoj plaži osamdesetak kilograma tešku neekspoldiranu avionsku bombu.

Bomba je pronađena na oko dva metra dubine, sedamdesetak metara udaljeno od obale i druga je takve vrste pronađena na istom lokalitetu u posljednje dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Policijski auto pokušao pobjeći Drama u Slavoniji: Policija htjela odvesti muškarca u zatvor, skočio je s prvog kata i preminuo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku

"Bomba je locirana tijekom opsežne akcije čišćenja koju svake godine provodimo prije sezone kupanja. Zadnji dio tog ubojitog sredstva virio je iz pjeskovitog dna u kojeg je zarinut veći dio bombe. O svemu smo odmah obavijestili policiju i sada je sve u njihovim rukama" rekao je Joško Jurić.

Iz PU Splitsko- dalmatinske potvrdili su navode o pronalasku opasnog eksplozivnog sredstva. "Tijekom jutra obavješteni smo o pronalasku bombe u moru nedaleko od glavne plaže u Omišu. Za sada možemo neslužbeno reći da se radi o avionskoj bombi iz II. svjetskog rata. Mjesto pronalaska je odmah označeno i osigurano" priopćili su. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene