Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZARADIO MASNU KAZNU

Muškarac upao susjedi u kuću i skinuo hlače pa joj zaprijetio: "Dođi ovdje da te j***m i da mi pušiš k***c"

Sudnica, ilustracija
Sudnica, ilustracija Foto: Getty Images
Nesvakidašnji slučaj uznemiravanja dogodio se u srpnju ove godine na bjelovarskom području. Oko 14 sati muškarac je ušao u kuću svoje susjede i skinuo hlače.

"Dođi ovdje da te j***m i da mi pušiš k***c", rekao je muškarac svojoj susjedi skinuvši hlače. "Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti", dodao je.

Žena je nakon toga pobjegla kroz prozor kuće, piše Danica. Sudac je u presudi muškarcu istaknuo kako je povrijeđeno osobno dostojanstvo susjede te da je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 PRAVO I PRAVDA Pravni šamar za policajku koja je tužila državu zbog sporne presude: "Ona je šest sati bila izložena verbalnom, neverbalnom i fizičkom uznemiravanju"

Pročitajte i ovo Ilustracija UVAŽENA ŽALBA Vrhovni sud: ''Vigilare je kriv za diskriminaciju i uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji''

Kako je obrazložio sudac, muškarac je prekršio Zakon o ravnopravnosti spolova te mu je izrečena novčana kazna od 40.000 kuna i mora platiti sto kuna sudskih troškova. No, presuda je nepravomoćna i okrivljeni muškarac se na nju može žaliti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene