Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS U PARIZU

Jezivi detalji stravičnog ubojstva djevojčice (12): Beskućnica natjerala curicu da se istušira pa ju silovala, mučila i ubila

Svakodnevno se otkrivaju novi detalji stravičnog ubojstva 12-godišnje djevojčice u Parizu. Beskućnica koja je optužena za ubojstvo, silovanje i mučenje djevojčice navodno ju je odvela u stan njezine sestre i natjerala da se istušira. Nedugo zatim, tijelo djevojčice pronađeno je u kovčegu.

Dahbia B., 24-godišnjakinja podrijetlom iz Alžira s "ekstremnim psihološkim problemima", optužena je u utorak za jezivo ubojstvo Lole D. Ubojstvo se dogodilo u petak u Parizu.

Tužitelji navode da je tijekom ispitivanja žena davala "različite izjave, između priznavanja i negiranja činjenica u slučaju", no na kraju je ipak kazala da je dovela Lolu u sestrin stan, gdje ju je natjerala da se istušira.

24-godišnjakinja navodi da je tada "počinila silovanje i druga nasilna djela protiv 12-godišnje djevojčice koja su prouzročila njezinu smrt. Potom je sakrila tijelo u kovčegu", navode tužitelji.

"Tijelo je pronađeno vezano u plastičnom kovčegu u dvorištu u blizini zgrade u kojoj se sve odvijalo. Brojevi '1' i '0' utisnuti su na prsima djevojčice", navode u tužiteljstvu.

I sama bila žrtva obiteljskog nasilja

Optuženoj, koja je i sama 2018. godine bila žrtva obiteljskog nasilja, pokazali su fotografije tijela djevojčice. Njezin komentar je navodno bio: "I ja sam bila silovana i vidjela sam svoje roditelje kako umiru preda mnom".

Ubojstvo djevojčice u Parizu Ubojstvo djevojčice u Parizu (Foto: Afp)

Lola je u stambenom bloku živjela s roditeljima Delphine i Johanom. Izvor iz istrage navodi kako se "optužena hvalila prodajom dijelova tijela".

"Dokazi sugeriraju da je djevojčica odvedena u podrum stana, gdje je mučena i silovana, prije nego što je zadavljena i zaklana", navodi se u priopćenju tužiteljstva.

"Vjeruje se da optužena pati od ozbiljnih psihičkih problema. Živjela je na ulici, ali je imala prijatelje i obitelj u okolici Pariza", navodi izvor blizak istrazi.

Podignuta optužnica za ubojstvo, silovanje i mučenje djeteta

Dahbia B. se nalazi u pritvoru, a protiv nje je podignuta optužnica za "ubojstvo djeteta mlađeg od 15 godina, silovanje i mučenje", piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Suđenje Belivukovoj skupini - 4 VELIKI OBRAT Bombastično suđenje brutalnoj kriminalnoj skupini, žrtve su mučili, ubijali pa samljeli: Velja Nevolja teško optužio Vučića i Vulina

Uhićeno je šest osoba koje tužiteljstvo povezuje sa zločinom. Među njima je starija sestra Dahbije B. - Friha B. te 43-godišnji muškarac kojega terete za skrivanje optužene u automobilu. Ostale četiri osobe su naknadno puštene.

Tijelo djevojčice našao je oko 23:30 u petak beskućnik koji je otvorio kovčeg. Prizor je bio stravčan, lice joj je bilo oblijepljeno ljepljivom trakom navodno joj je i prerezan vrat, a obdukcija je utvrdila kako je uzrok smrti gušenje.

Optužena ilegalna imigrantica

Ubojstvo djevojčice Lole postalo je također izvor političkih tenzija, s opozicijskim strankama koje su se uhvatile za profil optužene - ilegalne imigrantice - kako bi pozvale na strožu politiku prema imigrantima.

Ubojstvo djevojčice u Parizu Ubojstvo djevojčice u Parizu (Foto: Afp)

Francuski predsjednik Emmanuel Macron susreo se s roditeljima djevojčice.

Vlasti su potvrdile izvješća da je optužena ilegalna imigrantica, dok su neki iz ultra desnih i konzervativnih redova ukazali na propuste u vladinoj politici zakona i reda.

Pročitajte i ovo Prosvjed zbog ubojstva Daphne Caruana Galizie Preokret na suđenju Pet godina od ubojstva antikorupcijske novinarke autobombom obilježeno prosvjedom: "Želimo punu pravdu"

"Ovo ubojstvo se nije trebalo dogoditi. Ubojica nije trebala biti u Francuskoj", Olivier Marleix, predsjednik konzervativne skupine Republikanci u Nacionalnoj skupštini, rekao je Reutersu.

"Previše zločina počinjeno je od strane ilegalnih imigranata koje nije moguće ili se ne želi deportirati", rekla je čelnica ultra desne stranke Marine Le Pen u parlamentu. Premijerka Elisabeth Borne zamolila ju je da pokaže "malo pristojnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene