Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PROBLEMI ZA BRKIĆA

MUP se malo ispravio: "DORH smo o svemu izvijestili u dva navrata, u lipnju i srpnju 2011. godine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjednik Nacional objavio je dokumente koji teško terete tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova odgovorili su danas na upit Nove TV nastavno na jučerašnje priopćenje o mjerama koje su poduzeli zbog curenja idataka iz istrage elitne prostitucije.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

"Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje.

Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju."

Naime, nakon što je tjednik Nacional objavio dokumente iz kojih se može zaključiti da je o tajnim mjerama koje su provođene prilikom izvida u sklopu istrage elitne prostitucije tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić obavijestio osobe koje su bile pod tim mjerama, policija je objavila kako je "nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo".

Budući da je datum na dokumentu koji je objavljen 25. srpnja, postavilo se pitanje kako je moguće da su iz policije DORH obavijestili o tome u lipnju, a dokument koji je Nacional objavio nastao je u srpnju te godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene