Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj iz 2011. godine

Objavljeni dokumenti: Brkić kompromitirao istragu o lancu prostitucije odavanjem podataka?

Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U jeku afere SMS Nacional je objavio policijski dosje o slučaju elitne prostitucije iz 2011. prema kojemu je Milijan Brkić kompromitirao istragu o lancu elitne prostitucije odavajući detalje akterima.

Prema policijskom dosjeu koji je objavio tjednik Nacional, današnji potpredsjednik Sabora, a 2011. zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić još je 2011. kriminalcima odavao informacije o policijskim istragama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AFERA SE NE SMIRUJE Odvjetnica bivše supruge Milijana Brkića zbog curenja informacija pisala državnom odvjetniku: "To je kazneno djelo odavanja službene tajne" Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Afera SMS Brkić pričao s Curićem na dan kad je Vargi dojavljeno da je pod istragom?

Pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom otkrio je da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao policijsku istragu, piše Nacional pozivajući se na policijski dosje jednog slučaja.

Taj dosje, piše Nacional, baca novo svjetlo na aktualnu aferu SMS, u kojoj mediji spekuliraju da je upravo Brkić sada napravio istu stvar, otkrio osobama koje su pod policijskom paskom da ih policija istražuje.

Komentar smo zatražili i od Milijana Brkića, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Podsjetimo, bivši informatičar MUP-a Franjo Varga završio je u osječkom istražnom zatvoru zbog sumnje da je napravio lažne SMS-ove.

U Zagrebu je prošlog tjedna priveden Blaž Curić, vozač ministra Tomislava Tolušića i kum Milijana Brkića, za kojeg se sumnja da je MUP-ovu informatičaru dojavio da se nalazi pod istragom i da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS-ova za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića. Curić je dobio jednomjesečni pritvor, a tereti ga se za poticanje na sprječavanje dokazivanja.

Brkić je prošlog tjedna, kada je izbila afera SMS-ovi kazao da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere fabriciranih SMS-ova poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da od njega nije koristio nikakve usluge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene