Ministarstvo unutarnjih poslova komentiralo je otvoreno pismo koje je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) uputilo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.


U pismu ističu loš položaj liječnika u zdravstvenim ustanovama, referirajući se na posljednje fizičke napade na liječnike.

Vezani članci Ministar Božinović i glavni ravnatelj policije Milina Božinović o nezapamćenom nasilju na autocesti: "Ovo je prevršilo svaku granicu", oglasio se i glavni ravnatelj policije Davor Božinović Ministar Božinović o velikoj akciji uhićenja narkomafije i ubojica: ''Rezultat nije slučajan. Vidjet ćete uskoro novu akciju''

Reakciju MUP-a prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je otvoreno pismo koje je Hrvatska udruga bolničkih liječnika uputila ministru unutarnjih poslova dr.sc. Davoru Božinoviću. U navedenom pismu upozoravaju na pojedina postupanja policijskih službenika u događajima u kojima su oštećene osobe liječnici ili zdravstveni djelatnici.

Ne ulazeći u pojedinosti policijskih postupanja u ranije navedenim slučajevima, ističemo kako su policijski službenici dužni postupati i postupali su sukladno važećim pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske. Za napomenuti je da se Hrvatska udruga bolničkih liječnika ranije obraćala otvorenim pismom te da je i u tom slučaju dobila očitovanje nadležne policijske uprave o konkretnom slučaju.

Međutim, stručne službe ovog Ministarstva i policije otvorene su za svaki konstruktivan i argumentiran razgovor koji može doprinijeti boljoj komunikaciji svih uključenih, kao i boljem razumijevanju načina obavljanja policijskih poslova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju