Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema razloga za tužbe'

Mrsić: Došlo je do znatnog pogoršanja situacije, a tada možemo otkazati KU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su započeli pregovori Vlade i sindikata o rezanju dodataka zajamčenih kolektivnim ugovorom.

Velik broj predstavnika sindikata nije se pojavio na pregovorima. Dnevnik Nove TV ugostio je ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, koji je govorio o pozicijama Vlade i mogućnostima Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propao dogovor Sindikati napustili pregovore s Mrsićem Slika nije dostupna Mrsić razočaran Sindikalci napustili pregovore o izmjenama ZOR-a, najavili prosvjed

Nakon što se neki od predstavnika sindikata danas nisu pojavili na prvom danu pregovora o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora, ministar Mrsić izjavio je kako uvijek postoji mogućnost otkazivanja kolektivnog ugovora. 'Započeli smo pregovore i usuglasili se o načinu pregovoranja. Mi ćemo predložiti aneks kolektivnog ugovora kako bi rezali neke dodatke. Uvijek postoji mogućnost otkazivanja kolektivnog ugovora ukoliko se ne pristane na rezove', rekao je ministar Mrsić.

>> Tjedan odluke za zaposlene u javnim i državnim službama

Na pitanje boji li se tužbi u slučaju otkazivanja ugovora, rekao je kako za takvo što nema razloga. 'Moguće tužbe? Za tužbe nema razloga. Jedna od klauzula za otkazivanje kolektivnog ugovora je znatno pogoršanje gospodarske situacije. Do tog pogoršanja je došlo. Moramo odrediti tko ima koliko prava na što, želimo sačuvati radna mjesta i plaće. Kupovanja vremena nema, moramo sjesti za stol i dogovoriti se', kaže Mrsić.

Uvijek postoji mogućnost masovnih štrajkova ukoliko se radnicima otkažu povlastice iz kolektivnog ugovora, no ministra ni to ne brine. 'Štrajk neće riješiti problem, moramo se dogovoriti da svi podjednako podnesemo teret krize', stav je ministra Mrsića.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene