Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju odgovore

Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava"

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture
Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Foto: DNEVNIK.hr
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u srijedu na saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu podnosi Izvješće o provođenju hitnih mjera i 3D dokumentiranju stanja oštećenja kulturnih dobara na područjima pogođenim potresima.

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš (Klub Centra, GLAS-a i Stranke s imenom i prezimenom) ustvrdila je u srijedu kako afera vezana za Geodetski fakultet poprima sve strašnije razmjere i pozvala na odgovornost Ministarstvo kulture i ministricu Ninu Obuljen Koržinek.

"Od početno 'što vas briga, sve je po PS-u i sve bih ponovno isto' došli smo do toga da se ministrica Obuljen Koržinek sad već dobrano preznojava", kazala je Mrak Taritaš u slobodnom iznošenju stajališta.

Zadnje otkriće Telegrama, dodala je, dodaje novu dimenziju razmjera bezobraštine i užasa.

"Ministrica kulture odobrila je HAZU isplatu iz Fonda solidarnosti za 3D skeniranje zgrade Hrvatskog muzeja arhitekture iako je ranije Geodetskom fakultetu već platila za isto. A da stvar bude gora, ministrica je za skeniranje Hrvatskog muzeja arhitekture isplatila 361 tisuću kuna, a HAZU 35 tisuća kuna plus PDV, znači ministrica je za isti posao platila deset puta više", kazala je Mrak Taritaš.

Uz to, dodala je, pokazalo se da su snimke Geodetskog fakulteta neodgovarajuće i loše, da su snimane zgrade koje uopće nisu zaštićeni spomenici kulture te da se nekoliko puta snimalo istu zgradu.

Pročitajte i ovo Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

"Sve to trebalo je kontrolirati ministarstvo, a odgovornost za ono što se događa u ministarstvu je na ministrici", istaknula je zastupnica i poručila kako od ministrice očekuje odgovore.

Pročitajte i ovo Bruno Zorica Zulu Počivao u miru Tužna vijest: Preminuo legendarni ratni zapovjednik

Pročitajte i ovo Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj"

Natalija Martinčević (Klub Fokusa i Reformista) u slobodnom govoru osvrnula se na izbor glavnog državnog odvjetnika ocijenivši kako bi se trebao birati u Saboru dvotrećinskom većinom.

"Kako glavni državni odvjetnik može biti neovisan kada ga premijer i predlaže i bira i potvrđuje", upitala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomagači u rovovima Rat u Ukrajini ne vodi se samo oružjem, nego i mačkama! Rusi poručili Ukrajincima da su očajni, a onda se dogodio obrat

Osvrnula se i na bijeli štrajk sudaca istaknuvši da sudstvu treba cjelovito zakonsko rješenje koje se odnosi na njihova prava, ali treba mu i cjelovita reforma, uvođenje mjerljivih kriterija kvalitete rada sudaca i sankcija za loš rad i sporost.

Nevenko Barbarić u ime Kluba HDZ-a istaknuo je da Bosna i Hercegovina treba dobiti odluku o otvaranju pregovora za pristupanje Europskoj uniji, da je takva odluka u interesu EU-a, ali i svih u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene