Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Aktualno Galerija Požar trgovačkog centra u Sarajevu Požar trgovačkog centra u Sarajevu Foto: Klix.ba/Screenshot Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 7 Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 7 Foto: Antonio Balić/Cropix Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Foto: Antonio Balić/Cropix Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 5 Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 5 Foto: Antonio Balić/Cropix +3 Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 4 Galerija 1/8 >>
U sarajevskom trgovačkom centru Heco u srijedu oko 9 sati buknuo je veliki požar. Prema posljednjim informacijama, vatra je poslijepodne napokon stavljena pod kontrolu.

U sarajevskom trgovačkom centru Heco u srijedu je izbio požar s kojim su se od jutra borili vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. 

Dnevni avaz javlja kako je vatra zahvatila i hotel koji se nalazi u kompleksu, a čule su se i manje eksplozije.

Požar je nakon višesatne borbe stavljen pod kontrolu, ali još nije ugašen. Nad trgovačkim centrom diže se crni dim, na terenu je više do 15 vatrogasnih vozila. Problem je što u blizini nema hidranta pa se voda mora dopremati cisternama. 

 

Šteta na objektu će sigurno biti ogromna, a srećom nitko nije ozlijeđen, piše Klix.ba.

Šefovi civilne zaštite i komunalca pozirali ispred 

I dok sarajevski mediji od jutra prate borbu vatrogasaca sa požarom koji guta trgovački centar, ispred zgrade u plamenu pojavili su se direktor kantonalne civilne zaštite Dženan Brkanić te direktor komunalnog poduzeća Rad Nijaz Salamović, piše Dnevni avaz. S osmjesima na licima pozirali su ispred dramatičnih prizora gašenja i izazvali bijes dijela javnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene