Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolesno sve više mladih

Masovni problem u Slavoniji, oboljelih sve više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonci su suočeni s masovnom pojavom moždanih udara, i Osječka klinika za neurologiju puna je, a liječnici su zabrinuti sve većom pojavom ove podmukle bolesti među mladima.

Na osječkoj Klinici za neurologiju nezapamćena gužva. Stalne izmjene toplog i hladnog vremena napunile su i ambulante i sobe. 'Većina pacijenata je s moždanim udarima, međutim, na žalost imali smo i puno pacijenata s multiplom sklerozom', kaže nam predstojnica klinike, dr. Silva Butković Soldo.

Pročitajte i ovo Manifestacija Žene u crvenom Važno upozorenje o prevenciji: "Svaka peta žena oboli od toga, a 90 posto slučajeva može se spriječiti" Sunčano vrijeme - 2 promjena vremena Stiže anticiklona iz Afrike, evo što donosi: "Jedan dio Hrvatske već je zabilježio ekstremnu temperaturu"

Pritisak osjete i u Hitnoj pomoći. 'Ovih dana u ovoj južini su to pacijenti koji su uglavnom neurološki pacijenti, hipertenzivni pacijenti', kaže nam dr. Zdenka Ladan.

Posebno zabrinjava pojava moždanog udara među dvadesetogodišnjacima. Broj oboljelih u stalnom je porastu, a alarmantno je već dva mjeseca. 'Imamo pacijente isto tako preko dvadeset, dvije, tri četiri godine, koji imaju moždani udar', kaže dr. Butković.

Liječnici kažu - važno je prepoznati simptome i odmah reagirati. Nagle slabosti, oduzetost udova, pojava poremećaja govora - simptomi su to koje ne smijemo ignorirati.

Nepovoljne vremenske prilike samo su okidač kod već narušenog zdravlja, pa liječnici savjetuju zdravije navike.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene