Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično u Splitu

"Terorizam na urbanističkim planovima": Dogradonačelnik Splita nije dao da se ukloni stablo

Aktualno Galerija Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita Foto: Vijesti u 17 Odsječeno stablo u Splitu - 1 Odsječeno stablo u Splitu - 1 Foto: Vijesti u 17 Odsječeno stablo u Splitu - 2 Odsječeno stablo u Splitu - 2 Foto: Vijesti u 17 Odsječeno stablo u Splitu - 3 Odsječeno stablo u Splitu - 3 Foto: Vijesti u 17 +4 Odsječeno stablo u Splitu - 4 Galerija 1/9 >>
Tijekom noći u Splitu nepoznate su osobe motornom pilom pokušale srušiti stablo koje zbog svog opsega štiti GUP. Zaštitari koje je angažirala tvrtka zainteresirana za gradnju na ovoj lokaciji nisu dopustili gradskim službama da betonskim obrubom pokušaju spasiti njegovo padanje, pa je dogradonačelnik Ivošević iz protesta duže vrijeme boravio ispod njega.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević lokaciju je napustio kada je policija ogradila zemljište, a na upit Dnevnika Nove TV iz policije odgovaraju da nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

"Čula san u četri sata ujutro da se to dogodilo. Žalosno! Zašto se ne događa po danu ako je čovjek pošten, ispravan", pita se Ankica iz Splita.

"Ja sam samo malo dalje, par blokova, pa nisam ništa čuja, ali ne ja mislim da je ovo skroz neetično", smatra Luka.

"Nije ništa drugo nego terorizam na urbanističkim planovima Grada Splita. Evo sad se mi trudimo spasit ga, stanjili smo krošnju, napravit ćemo šta možemo", poručio je Ivošević.

Ali stižu zaštitari investitora koji gradskim službama brane pokušaj spašavanja. Ubrzo na lokaciju stiže pet automobila MUP-a. Zemljište je i arheološko nalazište, pa su stigli i konzervatori.

"Nakon blagdana ćete dobiti i pismenu obustavu radova. Znači ne smiju se zemljani radovi ovdje radit", kazala je konzervatorica zaštitaru.

"Ja ne znam kako vi dozvoljavate da netko terorizira gradske službe", pitao je dogradonačelnik policiju.

Policija konačno ograđuje zemljište. Tvrde da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obratio se Splitski župnik: "Postoje razdoblja tijekom godine kada je demonsko uznemiravanje jače nego inače, a Noć vještica je na vrhu liste. Te večeri zna bit ružno"

Ivošević je pak komentirao:

"Nismo se mi povukli. Problem je što policija ne radi svoj posao. Dozvoljavaju privatno angažiranim zaštitarima bez odobrenja Republike Hrvatske koja je ovdje pedeset posto u idealnom suvlasništvu, da sprječavaju gradske službe u obavljanju posla u saniranju oštećenja na ovom zaštićenom stablu. Time pogoduju direktno investitoru", rekao je Ivošević.

Investitor je Dnevniku Nove TV dostavio dokumentaciju o otkupu državnog dijela za što čeka da bude provedeno i u zemljišniku. Noćnu akciju piljenja - nije htio komentirati, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene