Mobilnu aplikaciju, putem koje će građani na svojim pametnim telefonima moći pratiti rezultate izbora, svakih 15 minuta, nakon 22 sata, u nedjelju, 08. studenog, najavila je Ana Lovrin, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u Dnevniku Nove TV.


Mobilnu aplikaciju za pametne telefone, putem koje će građani moći pratiti rezultate izbora najavila je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP), Ana Lovrin.

Podsjetimo, izlazne ankete - prve procjene rezultata izbora na portalu Dnevnik.hr objavit ćemo točno u 19 sati, a prve nepotpune službene rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u 22 sata

'Procijenili smo da bi oko 22 sata mogli krenuti s prvim rezultatima. Ono što je važno je da će na internet stranicama DIP-a rezultati izbora biti objavljeni svakih 15 minuta, a bit će i aplikacija za pametne telefone. Dakle, građani će na svojim pametnim telefonima moći pratiti stanje', rekla je Ana Lovrin u Dnevniku Nove TV

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Zabilježeno 2627 novozaraženih, karlovačka bolnica od ponedjeljka radi samo za hitne i onkološke pacijente Koronavirus, ilustracija - 5 Splitsko-dalmatinska županija produžila online nastavu za još tjedan dana, u Šibensko-kninskoj na koronu pozitivan svaki drugi testirani

Na pitanje 'hoće li u 22 sata, nakon objave prvih nepotpunih službenih rezultata iz DIP-a oni biti temeljeni na uzorku prema kojem će se moći temeljiti pravi omjer snaga?', Lovrin je odgovorila kako je 'to teško reći, ne samo radi preferencijalnog glasovanja, što je novina na parlamentarnim izborima već i zbog novog i drugačijeg popisa birača, izvoda iz popisa birača'.

Na dan kada odlučujete o budućnosti budite uz Novu TV i Dnevnik.hr

'Naime, sada su i manjine i pripadnici iz hrvatskog naroda u istom izvodu i u tom smislu će biti nešto dugotrajnije ispunjavanje zapisnika o broju birača koji je izašao i očekujemo prve rezultate oko 22 sata, poslije toga kao što znate, permanentno svakih 15 minuta objava promjene rezultata', objasnila je Lovrin. 

Podsjetimo, izlazne ankete - prve procjene rezultata izbora na portalu Dnevnik.hr objavit ćemo točno u 19 sati, a prve nepotpune službene rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u 22 sata. Nakon toga možete na portalu Dnevnik.hr pratiti sve rezultate iz minute u minutu, kao i prve reakcije, komentare i analize stručnjaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook