Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolesni mladić

'Na dočeku Nove godine srce mi je kucalo oko 260 otkucaja u minuti, spasio me HGSS'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doček najhladnije Nove godine u posljednjih stotinu godina posebno će zapamtiti sedmero prijatelja, koji su je odlučili dočekati u malenom planinarskom domu Lipa na istočnom dijelu Medvednice.

Ono što nisu očekivali jest da će je provesti sa 12 zaposlenika Stanice HGSS-a Zagreb. U svojoj prvoj ovogodišnjoj akciji spašavanja do Hitne pomoći po visokom snijegu na posebnim nosilima UT2000 pješice su uspješno doveli Petra Pukljaka (22), koji je nakon ponoći, oko dva sata, imao srčani napadaj.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

'Srce mi je kucalo oko 260 otkucaja u minuti. Već sam ga nekoliko puta operirao i takvi napadaji nisu mi neobični, no obično se smire za maksimalno pola sata' prisjetio se Petar Pukljak koji je prvih pola sata trpio, ne želeći u društvu dizati paniku.

Zapeli na Biokovu: HGSS-ovci uspjeli doći do mladih Makarana

No nakon što napadaj nije prestajao, rekao je o svom stanju djevojci, koja je od domara doma tražila magnezij i vodu. Zvali su i Hitnu, koja je upute davala telefonski, no kad se otkucaji nisu smirivali, Hitna je pozvala HGSS.

'Do planinarskog doma može se jedino pješice jer cesta ne postoji. Cijelom društvu trebalo je gotovo dva sata do njega, a pripadnici HGSS-a stigli su za 20 minuta, dok su me do prvog mjesta, Planine Donje, doveli za 40 minuta', objašnjava Pukljak i dodaje da je tamo čekao i vozilo Hitne pomoći, a doktori su odmah reagirali i dali potrebne lijekove.

No prije polaska ‘na put’ obukli su ga u dvije vreće za spavanje, vestonsku pernatu jaknu, krznene rukavice, kapu...

'Oduševljen sam brzinom i efikasnošću HGSS-a! Spasili su mi život', zahvalan je mladi planinar. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene