Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

Tope i prerađuju plastiku u središtu mjesta, građani tvrde: "Truju nas, povraćamo od tog smrada! Iz vreća ispadaju štakori, živi i mrtvi"

Kineska tvornica u Vrginmostu
Kineska tvornica u Vrginmostu Provjereno
Aktualno Galerija Kineska tvornica u Vrginmostu Kineska tvornica u Vrginmostu Foto: Provjereno Kineska tvornica u Vrginmostu Kineska tvornica u Vrginmostu Foto: Provjereno Kineska tvornica u Vrginmostu Kineska tvornica u Vrginmostu Foto: Provjereno Kineska tvornica u Vrginmostu Kineska tvornica u Vrginmostu Foto: Provjereno +8 Kineska tvornica u Vrginmostu Galerija 1/13 >>
U središtu Vrginmosta nalazi se kineska tvornica za preradu plastike iz koje se širi nesnosan smrad, tvrde mještani, a najviše strahuju za svoje najmlađe. Direktor tvrtke tvrdi pak da posluju po zakonu te da nema opasnosti za stanovništvo.

Mještani Vrginmosta tvrde – ne mogu više, guše se od smrada. Naime, prije godinu i pol u središtu mjesta kineski vlasnici, kojima je dozvolu za gospodarenje otpadom izdala Sisačko-moslavačka županija, otvorili su tvornicu za recikliranje plastike.

''Mi povraćamo od toga, povraćamo od tog smrada, ne možeš ni gledati, grize te za oči!'' tvrdi mještanka Vrginmosta, a u strahu su i zbog onih najmlađih.

Pročitajte i ovo Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

''Vrtić je 100 metara od tvornice, naša udruga i djeca koja se tu igraju u parku su 200 metara od tvornice, ljudi žive kraj tvornice, djeca ulaze u dom, smrde po izgorenoj plastici'', dodaje sugovornica Maja Turniški.

Mještani su pisali prijave, organizirali prosvjede, inspekcija je provela nadzor, u cijeli slučaj upleo se i DORH zbog sumnje u kazneno djelo onečišćenja okoliša, no vidljivih pomaka još nema. Kako navode, nemaju problema s otvaranjem tvorničkih postrojenja u svom mjestu, ali nikako ne pristaju na ugrožavanje svojih života jer netko ne poštuje zakonske norme poslovanja.

Pročitajte i ovo Krijumčarenje duhana, ilustracija Akcija USKOK-a Objavljeni detalji o zločinačkom udruženju: Oštetili proračun za 150 tisuća eura

Sama tvornica za preradu plastike zgrada je bivše tekstilne tvrtke koja, tvrde, nije konstruirana za obradu plastike.

''Žena koje je radila tu kaže, iz tih vreća ispadaju štakori, i živi i mrtvi, rekla je da melju tu neku plastiku, a jedan dio se topi. Kada tope, oni zatvore vrata da ne bi smrad kao izišao van, ali radnici ne mogu unutra živjeti od smrada i otvaraju vrata i onda taj smrad ide okolo'', otkriva mještanaka.

Ekipa Provjerenog uputila se u Vrginmost provjeriti o čemu je riječ. Pred kamere je stao i direktor tvrtke, koji tvrdi da će zaustaviti preradu i sve napraviti sukladno zakonu.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Policija sve istražuje Brutalan zločin u susjedstvu: Muškarac ubio suprugu sjekirom, tijelo pronašla kći

''Sad ćemo zaustaviti sve i napraviti legalno!''

Cijelu priču ne propustite pogledati večeras u Provjerenom na Novoj TV!

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene