Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselo u Vladi

Plenković: "Umjesto doviđenja - Rim Tim Tagi Dim!"

O daljnjim koracima u formiranju buduće Vlade razgovarat ćemo sljedećih dana, rekao je vezano za pregovore s DP-om predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković u svojem uvodnom govoru na početku sjednice Vlade, koju je završio čestitkom Baby Lasagni.

Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković, koji je dan ranije postigao dogovor s Domovinskom pokretom (DP) o formiranju nove većine, okupio je ministre na jednoj od posljednjih sjednica Vlade u aktualnom sastavu.

U svojem uvodnom govoru Plenković je istaknuo da se danas obilježava Dan Europe: "Hrvatska je u članstvu već 11 godina i za dva mjeseca i četvrti će put hrvatski građani birati zastupnike u Europskom parlamentu, a mi smo radeći kao Vlada nastojali sve ono što članstvo podrazumijeva - jačanje demokracije, jačanje vladavine prava, korištenjem proračuna - nastojali pridonijeti ekonomskom razvoju Hrvatske, realiziranju brojnih infrastrukturnih projekata. Mi smo u plusu 14,6 milijardi eura."

"Kako traje europski tjedan, mi smo zahvaljujući Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bili na obilježavanju knjige o 75 godina Vijeća Europe, u prvi plan stavili smo i značaj te organizacije koja je važna zbog svoje Konvencije o ljudskim pravima, zbog Europskog suda za ljudska prava, zbog čitavog konvencijskog sustava i bila je dio velikog procesa međunarodnog pozicioniranja Hrvatske", naglasio je Plenković.

 

"Napravili smo dugoročno izrazito kvalitetan potez za ulogu Hrvatske"

Podsjetio je i da su proslavili Dan grada u Vukovaru, bili na otvorenju dvorane "Pietro Ciscutti" Istarskog narodnog kazališta (INK), ali i da je održana telefonska sjednica Vlade na kojoj su donesene nove cijene goriva: "Pojeftinile su cijene benzina, dizela i plavog dizela."

Dotaknuo se i sastanka s hrvatskim vinarima, zahvalio na doprinosu ministrici poljoprivrede Mariji Vučković i komentirao odluku Europske komisije o proširenju kapaciteta LNG terminala na Krku: "Odlučili smo investirati 25 milijuna eura i osigurali sredstva iz mehanizma za oporavak i otpornost i to je EK odobrio. S ovim investicijom povećat ćemo kapacitet LNG-ja s 3,1 na 6,1 milijuna kubika godišnje. Napravili smo dugoročno izrazito kvalitetan potez za ulogu Hrvatske kao energetskog čvorišta."

"O daljnjim koracima u formiranju buduće Vlade razgovarat ćemo sljedećih dana", rekao je kratko vezano za pregovore s DP-om.

Pročitajte i ovo Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

  Pročitajte i ovo Baby Lasagna ''ovo je ostvarenje sna'' Emotivni Baby Lasagna objavio poruku zahvale fanovima: ''Sjećam se kad sam u svojoj maloj sobi pisao ''Rim tim tagi dim...''

Pročitajte i ovo Baby Lasagna - 6 ludilo se zahuktava! Lasagna skočio još više na kladionicama, je li moguće da će se ostvariti ono što svi željno iščekuju?

Duh Baby Lasagne i u Vladi

Na kraju sjednice čestitao je u ime cijele Vlade Marku Purišiću i njegovu timu na plasmanu u finale Eurosonga: "Želimo mu jako dobar nastup i puno glasova u finalu. Ako su kladionice tako dobre i ako pogode, nama će biti jako drago. Sve čestitke! Sjajan je! I eto, umjesto doviđenja - Rim Tim Tagi Dim!"

Pročitajte i ovo Baby Lasagna - 9 vijorile se hrvatske zastave! Pogledajte kakav je raspašoj Baby Lasagna napravio u švedskom noćnom klubu, bila je prava ludnica!

Pročitajte i ovo Predstavnica Luksemburga Tali - 1 IDU U FINALE Ova država nije bila na Eurosongu 30 godina, a sada su došli – i oduševili! Evo zašto su konkurencija Baby Lasagni
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene