Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahvalili građanima i medijima

Potvrđeno tko je ozlijeđena žena pronađena na Krku koja se ničega ne sjeća! Policija nastavlja istragu

Policija je utvrdila da je žena pronađena na Krku doista Slovakinja Daniela Adamcová, čije su se fotografije širile društvenim mrežama. Policija nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti.

U suradnji s građanima i medijima policija je utvrdila identitet žene pronađene 12. rujna na otoku Krku. Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke, priopćila je PU primorsko-goranska.

Podsjećaju da su objavili fotografije pronađene žene sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta budući da pronađena žena nije mogla dati podatke o sebi. Žena je imala ozljede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje. Ženi je pružena liječnička pomoć i smještena je u bolnicu.

Od objave fotografija policija je zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva. U međuvremenu je pronađen i ruksak, no stvari u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu. Policija podsjeća da provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele do utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

Otkrili su da su prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene dobili u ponedjeljak navečer. Iz dostavljenog je proizlazilo da bi pronađena žena mogla biti državljanka Slovačke, pa su putem međunarodne policijske suradnje zatražili pomoć slovačke policije koja im je ubrzo potvrdila da se radi o njihovoj državljanki.

Policija je zahvalila na pomoći građanima, medijima te kolegama iz Slovačke. Prema dosad ustanovljenom, slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njezinu dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.

Čuvala djecu, izrađivala nakit za slavne...

Kako pišu slovački mediji, Daniela je rođena u Trenčinu, gdje je živjela do svoje devetnaeste godine, a zatim je otišla živjeti u Ameriku, prenosi portal mytrencin.sme.sk.

Danielina karijera započela je čuvanjem djece. Nakon godinu dana je pronašla vlastiti stan i počela raditi za agenciju za nekretnine. Zatim se počela baviti izradom nakita.

''Odmah sam prepoznala ženu s fotografije kao Danielu'' kazala je žena koja je surađivala s njom u Los Angelesu 2015. godine Nina Smidt za Total Croatia News. Dodala je da je Daniela 2015. otputovala u Irsku i da je to zadnje što su čuli o njoj.

''Kontaktirala sam krčku policiju s njezinim imenom, adresom i fotografijama'', rekla je ranije Smidt.

Češkim medijima javila se žena koja je sa svojim suprugom ljetovala u Hrvatskoj i rekla da je riječ o Slovakinji koju su susreli u Drveniku prije dvadesetak dana. Žena s kojom je bračni par razgovarao sama je putovala hrvatskom obalom, a tvrde da je izvadila SIM-karticu iz mobitela kako bi izbjegla karantenu pri povratku u Slovačku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene