Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Misa za Glavaša u Aljmašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta danas je aljmaški župnik i upravitelj Svetišta Ante Markić služio misu za Branimira Glavaša, koji 11. dan štrajka glađu u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.


- Ovu misu prikazujemo za Branimira Glavaša, koji ovih dana
proživljava najteže dana svoga života, ali i za ostale hrvatske
generale te sve stradalnike Domovinskog rata, rekao je župnik Markić.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

- Kao vjernici smijemo, možemo i hoćemo moliti za sve ljude, a na poseban način za one koji su pritisnuti nevoljama, progonima i najrazličitijim blaćenjima, dodao je.

- Molimo se danas u novoj aljmaškoj crkvi da se Branimir Glavaš zdrav i slobodan vrati u Osijek, a u svetu misu uključujemo sve nevine žrtve Domovinskog rata, sve poginule branitelje i sve kojima se nepravedno sudi, rekao je župnik Markić.

Podsjećajući na Glavaševe zasluge za spašavanje Aljmašana pred JNA te za obnovu Svetišta i spašavanje kipa aljmaške Gospe, župnik Markić je zapitao tko traži zlikovce koji su u Aljmašu, Dalju i Erdutu te na Dalj-planini tijekom Domovinskog rata ubili 113 civila i jesu li te žrtve manje vrijedne od onih u Osijeku.

U aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta, uz mnogobrojne vjernike, bili su nazočni saborski zastupnici Ivan Drmić i Vlado Jukić, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, osječki dogradonačelnik Gordan Matković i rodbina Branimira Glavaša.

Njegova majka Zora rekla je da je jučer u zatvorskoj bolnici
posjetila sina koji i dalje odbija uzimati hranu.

- Ne izgleda najbolje, ali vidim da je čvrstog duha, rekla je.

Nezavisni saborski zastupnik i predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Branimir Glavaš osumnjičen je za ratni zločin protiv civila u Osijeku 1991. Štrajk glađu počeo je čim je stigao u pritvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene