Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali ima nešto drugo...

Tuđman: U našim materijalima ne spominje se nezakonito zapošljavanje u SOA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro će se znati što se to sve događalo u SOA-i.

U Saboru je danas zasjedala radna skupina Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja istražuje navodna nezakonita zapošljavanja u SOA-i, a predsjednik skupine Miroslav Tuđman (HDZ) nakon sjednice je ustvrdio da se u analiziranom materijalu nigdje ne spominju nezakonita zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

"U analizi materijala koji smo dobili ne govori se o nezakonitim zapošljavanjima. Riječ je o daleko složenijem problemu, radi se o nekim detaljima, tu se o nezakonitostima ne radi", rekao je Tuđman novinarima i dodao kako očekuje da će konačne zaključke Odbor za unutarnju politiku, koji je i oformio radnu skupinu, donijeti na idućoj sjednici.

Karamarko: Kao ravnatelj SOA-e nisam učinio ništa nezakonito

Neslužbeno se, međutim, doznaje da je radna skupina glasovima SDP-a i HNS-a i uz protivljenje dvojice članova iz HDZ-a, donio prijedlog zaključka istovjetan prijedlogu s prošlotjedne sjednice "krnje" skupine, koju HDZ smatra nelegalnom.

Potpredsjednik Odbora i radne skupine Igor Dragovan (SDP) tada je, bez Tuđmanove privole i bez sudjelovanja HDZ-ovih zastupnika, sazvao petoricu od ukupno sedam članova radne skupine, koji su, kako se neslužbeno moglo čuti, zaključili da je u SOA-i, dok joj je ravnatelj bio sadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, bilo nepravilnosti u zapošljavanju.

Za razliku od prošlotjedne, na današnjoj sjednici nije bio Dinko Burić (HDSSB), koji se ispričao drugim obvezama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene