Obavijesti Pretražite Navigacija
NIJE VIŠE PREDSJEDNIK DP-a

Škoro nakon ostavke: "Ovo je posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine provukao moju obitelj i mene kroz odvratno blato"

Aktualno Galerija +0 Miroslav Škoro Galerija 1/1 >>
Miroslav Škoro podnio je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Domovinskog pokreta.

Miroslav Škoro objavio je na Facebooku tekst svoje ostavke. Objavu prenosimo u cijelosti. 

"Poštovani, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, sa sjedištem u Zagrebu, kao i na sve ostale dužnosti u stranci, s danom 20. srpnja 2021. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLOVI S KUĆICAMA NA ADVENTU Škoro o akciji USKOK-a u Zagrebu: "Netko je birao tajming uhićenja. Netko, mi to zovemo duboka država"

Ostavku podnosim jer smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom. Ponosan sam što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2014. godine VIDEO Uhićeni kralj Adventa, Denis Mohenski, na Facebooku objavio snimku na kojoj Škoro pjeva Bandiću i društvu

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro Vjenčali se tri puta Škoro podijelio rijetku fotografiju sa suprugom s kojom je u braku 32 godine, mnoge je ova njegova objava iznenadila

Bila mi je iznimna čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godine dana od osnutka naše stranke zajedničkim smo naporima ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj. To, kao i beskompromisno političko zalaganje za ključne nacionalne interese i slobode svakog našeg državljana – nitko nam ne može osporiti.

Iako se ovim putem, iz posve osobnih razloga, odričem prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinu radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa.

Vrijedilo je! S poštovanjem, dr. sc. Miroslav Škoro."

"Logičan slijed"

Tvrdi da je njegova odluka o napuštanju mjesta predsjednika stranke posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine u čudnoj kombinaciji politike i medija provukao njegovu obitelj i njega kroz blato.

''Ne želim provlačiti svoju obitelj kroz blato, oni to nisu zaslužili'', rekao je Škoro govoreći o razlozima ostavke.

Ocijenio je i kako je Domovinski pokret stranka koja je u godinu dana "napravila čudo". Poručio je kako i dalje vjeruje u tu stranku i u sve ljude.

''Ostat ću u stranci i vjerojatno obnašati nešto počasno u toj stranci'', rekao je Škoro dodavši kako misli da je to njegova obveza i dužnost.

''Međutim, nitko ne smije biti talac, kao što Hrvatska ne smije biti talac trenutnog premijera i predsjednika koji se kao mala djeca igraju s njom, tako ni DP ne smije biti moj talac'', poručio je Škoro.

''Želja mi je da stranka nastavi dalje uz pomoć svih ljudi koji u stranku vjeruju'', dodao je.

''Nemojmo zaboraviti da DP stranka koja je u samom startu prozvana ekstremističkom, stranka prema kojoj je trebalo sagraditi sanitarni kordon, stranka koja je skoro pa opasnih namjera, koja je probudila toliko loših emocija kod određenih političara iz čistoga straha. To je drugi razlog (ostavke)'', pojasnio je.

''Volim tu stranku, ja sam je stvorio, rekao je i ustvrdio kako nije bilo sukoba u stranci.''

Podsjetio je kako je predsjedničkoj kampanji osvojio 465.000 glasova, u saborskoj parlamentarnoj kampanji DP je osvojio 16 mandata ustvrdivši kako su ga više puta zvali 'luzerom' i gubitnikom.

''Nema više stvari u kojima bih vidio mogućnost da pomognem stranci kao netko tko će isticati svoju kandidaturu, drži Škoro. Dodao je kako joj može pomoći znanjem i iskustvom. Nemam nikakav osjećaj gorčine'', rekao je.

''Ako je netko prekoračio mjere dobrog ukusa provlačeći moju obitelj kroz sve ovo, javno mu opraštam. Idemo dalje da DP bude jaka stranka koja će danas-sutra participirati u vlasti, a da ja malo zbog svog zdravstvenog stanja i svega što sam prošao, odmorim'', poručio je predsjednik Domovinskog pokreta u ostavci Miroslav Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene