Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Ustavnog suda

Šeparović objasnio kako će Ustavni sud reagirati na najnovije političke odnose u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je u četvrtak da se Ustavni sud neće miješati u trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona.

"Ukoliko bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati", poručio Šeparović.

Pročitajte i ovo Ilustracija poručili mu da prestane Nisu svi ustavni suci bili za ovakvu odluku o Milanoviću, neki su odbili glasati Ustavni sud o Zoranu Milanoviću Parlamentarni izbori 2024. Ustavni sud upozorio Milanovića i SDP: ''Možemo poništiti izbore''

Za izjavu bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina Šeparović je kazao je kako je politička.

"Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri", objavio je Ustavni sud na svojoj internetskoj stranici.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene