HDZ-ov načelnik općine nagradio je priznanjem za osobit doprinos u razvoju općine HDZ-ovu ministricu Mariju Vučković. Kažu da nema veze što su oboje u HDZ-u i što je to njezin posao. A nema veze ni što su uskoro lokalni izbori. I nema veze što ćemo se toga još nagledati.

Galerija


Općina Rovišće dobila je kulturni centar vrijedan 8 milijuna kuna, financiran EU sredstvima. A najzaslužnija je, ako se pita načelnika općine, ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Toliko zaslužna da je zavrijedila priznanje.

Vezani članci Tvornica šećera u Osijeku Gorka sudbina osječke šećerane - ostaju samo skladište i pakirnica. Ministrica trgovačke lance upozorila da cijene šećera ne budu niže od inozemnih Marija Vučković (Foto: Ministarstvo poljoprivrede) Vučković zatražila od EU-a dodatne mjere pomoći za potresom pogođena područja

''Pa ja se slažem da je to moj posao. Znači omogućavati neometano korištenje EU fondova i u dijelu koji se odnosi na ruralni razvoj u nadležnosti je ministarstva poljoprivrede. Pa nisam ja tražila priznanje'', odgovara ministrica na pitanje je li u redu dobiti priznanje za to što radi svoj posao.

"Apsolutno je njen posao, ali može netko raditi s velikim zadovoljstvom i odgovornošću, kao što ona radi. Dolazi, pomaže, razgovara s nama, na raspolaganju je. Ja smatram da je to dovoljno za jedno priznanje'', kaže Slavko Priščan, načelnik općine koji je priznanje i dodijelio.

''Da bi priznanje i SDP-ovcu''

A još je lakše kad ga HDZ-ov načelnik da HDZ-ovoj ministrici. "Apsolutno bih dao priznanje i SDP-ovu ministru, bilo kojem ministru, svakome tko god donese sredstva, tko se god bori za ruralni razvoj, posebno za našu općinu. Vrlo rado ću ga primiti i dati određena priznanja'', tvrdi Priščan. Ministrica priznanje, kaže, nije tražila.

Zato je njezin prethodnik Tomislav Tolušić u drugoj vrsti priznanja uživao. Nema gdje nije imao svoje ploče. Na jednoj je pisalo: ''Postaviše ministar Tolušić i ostali".

Vlastito ime uklesano u kamen voli i Željko Kerum. Na zapadnoj obali stoji ploča u spomen na njezino svečano otvaranje.

A što su bliže izbori to će biti sve više svečanosti, ploča, priznanja, rezanja vrpci, a sve s novcem poreznih obveznika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr