Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem Zakon o radu

Ministrica Opačić inzistira na otkazima u 'slučaju Slavonski Brod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić inzistirat će na težem sankcioniranju djelatnika slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Slavonski brod, za koje je inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila da su svojim propustima doprinijeli ugrožavanju života više maloljetnika u dvije obitelji, i dalje rade. Iako je ministrica Milanka Opačić inzistirala na otkazu, djelatnicima je ravnateljica Centra Slavica Nikšić dala tek opomenu pred otkaz. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i dalje smatra kako je njihov propust u radu zaslužio otkaz i očekuje kako će to biti učinjeno najkasnije u trenutku kada Državno odvjetništvo protiv šestero djelatnika pokrene kazneni progon.Otkaze u javnom sektoru nije lako dati, zbog zaštite koju tim radnicima daje Zakon o radu, a procedura predviđa prvo opomenu, pa tek onda mogući otkaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj zlostavljanja djece Slavonski Brod: Zbog propusta kazneno prijavljene četiri socijalne radnice Slika nije dostupna Zanemarivanje djece Šest opomena pred otkaz u brodskom Centru za socijalnu skrb

>> Šest opomena pred otkaz u brodskom Centru za socijalnu skrb

Podsjetimo riječ je o dva slučaja o kojima smo već ranije izvještavali. U jednom je rezultat roditeljske skrbi bila smrt bebe i izgladnjivanje dvoipolgodišnje djevojčice. Obitelj je više godina bila u sustavu socijalne skrbi, a djelatnici koji su pratili obitelj nikada nisu do kraja napravili nadzor i procjenu stanja obitelji i djece. U drugom slučaju u kojem je policija podigla i kaznene prijave protiv petero osoba, riječ je o podvođenju 15-godišnjakinje u kojem je sudjelovala njena sestra, te o seksualnom zlostavljanju djevojčice od strane oca. Tu obitelj, iako je godinama bila u sustavu socijalne skrbi, nitko nije kontrolirao unatoč prijavama, koje su stizale i od policije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene