Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak očekuje nastavak dijaloga Vlade i sindikata o povećanju plaća u školstvu.

Galerija


Iako je ministar financija Zdravka Marića izjavio kako nije dobio ni od Ministarstva obrazovanja ni sindikata formalni zahtjev za povećanjem plaća prosvjetara, ministrica Divjak kaže da su imali internu i pisanu komunikaciju prema Ministarstvu financija i Vladi.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Mjere počele djelovati, za dva do tri tjedna možemo očekivati vrhunac epidemije'', Beroš upozorio na jedan veliki problem Gari Capelli, ministar turizma Ministri preuzimaju ministarstva od svojih prethodnika, Cappelli oštro po Paviću zbog peglanja kartica: "Ja sam strogo pazio na svoje troškove"

Kaže da o očekuje nastavak dijaloga o povećanju plaća. Napomenula je kako su koeficijenti nepravedni te kako treba voditi računa da se oni ujednače.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni dvopredmetni studij demografije i hrvatskoga iseljeništva dobio je dopuštenje i počet će se izvoditi na Hrvatskim studijima od ove jeseni, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Studijski program traje pet godina, njime se stječe 150 bodova po ECTS-u, i studira se u kombinaciji s drugim dvopredmetnim studijskim programom. Njegovim završetkom stječe se akademski naziv magistar/magistra demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Ministrica kaže kako su o tome kao Ministarstvo tražili objašnjenje, a da je nakon toga Nacionalno vijeće za znanost dalo potvrdu o studiju.

"Procedura je bila zakonska, a za sadržaj studija odgovara Senat Sveučilišta u Zagrebu. Gdje će se ti ljudi zaposliti nakon završetka studija to je dobro pitanje za Sveučilište, koje je nositelj studija“, kazala je ministrica.