Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak očekuje nastavak dijaloga Vlade i sindikata o povećanju plaća u školstvu.

Galerija


Iako je ministar financija Zdravka Marića izjavio kako nije dobio ni od Ministarstva obrazovanja ni sindikata formalni zahtjev za povećanjem plaća prosvjetara, ministrica Divjak kaže da su imali internu i pisanu komunikaciju prema Ministarstvu financija i Vladi.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Divjak: ''Oporbeni zahtjev za smjenu neargumentiran i politikantski'' Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ministrica Blaženka Divjak o ostavci: "Ja nisam dezerter, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci"

Kaže da o očekuje nastavak dijaloga o povećanju plaća. Napomenula je kako su koeficijenti nepravedni te kako treba voditi računa da se oni ujednače.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni dvopredmetni studij demografije i hrvatskoga iseljeništva dobio je dopuštenje i počet će se izvoditi na Hrvatskim studijima od ove jeseni, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Studijski program traje pet godina, njime se stječe 150 bodova po ECTS-u, i studira se u kombinaciji s drugim dvopredmetnim studijskim programom. Njegovim završetkom stječe se akademski naziv magistar/magistra demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Ministrica kaže kako su o tome kao Ministarstvo tražili objašnjenje, a da je nakon toga Nacionalno vijeće za znanost dalo potvrdu o studiju.

"Procedura je bila zakonska, a za sadržaj studija odgovara Senat Sveučilišta u Zagrebu. Gdje će se ti ljudi zaposliti nakon završetka studija to je dobro pitanje za Sveučilište, koje je nositelj studija“, kazala je ministrica.