Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed početkom rujna

Divjak o povećanju plaća u školstvu: "Očekujem nastavak dijaloga Vlade i sindikata"

Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak očekuje nastavak dijaloga Vlade i sindikata o povećanju plaća u školstvu.

Iako je ministar financija Zdravka Marića izjavio kako nije dobio ni od Ministarstva obrazovanja ni sindikata formalni zahtjev za povećanjem plaća prosvjetara, ministrica Divjak kaže da su imali internu i pisanu komunikaciju prema Ministarstvu financija i Vladi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Kaže da o očekuje nastavak dijaloga o povećanju plaća. Napomenula je kako su koeficijenti nepravedni te kako treba voditi računa da se oni ujednače.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni dvopredmetni studij demografije i hrvatskoga iseljeništva dobio je dopuštenje i počet će se izvoditi na Hrvatskim studijima od ove jeseni, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Studijski program traje pet godina, njime se stječe 150 bodova po ECTS-u, i studira se u kombinaciji s drugim dvopredmetnim studijskim programom. Njegovim završetkom stječe se akademski naziv magistar/magistra demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Ministrica kaže kako su o tome kao Ministarstvo tražili objašnjenje, a da je nakon toga Nacionalno vijeće za znanost dalo potvrdu o studiju.

"Procedura je bila zakonska, a za sadržaj studija odgovara Senat Sveučilišta u Zagrebu. Gdje će se ti ljudi zaposliti nakon završetka studija to je dobro pitanje za Sveučilište, koje je nositelj studija“, kazala je ministrica.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene