Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vinska omotnica

Ministrica Vučković s vinogradarima i vinarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s predstavnicima vinogradarskog i vinarskog sektora razgovarala je o stanju vinarskog sektora i proizvodnje vina, potporama i investicijama te novom programskom razdoblju za vinare i vinogradare, izvijestili su u srijedu iz Ministarstva.

Ministrica Marija Vučković razgovarala je o radu regionalnih organizacija vinogradara i vinara te poboljšanju sustava upravljanja kvalitetom vina. Istaknuta je i važnost ulaganja u promidžbu i marketing za taj sektor te nerazmjer uvoza u odnosu na izvoz.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Marija Vučković ZA DNEVNIK NOVE TV Ministrica otkrila što su pokazali prvi nalazi: ''Cijene već nadziremo, činit ćemo to još detaljnije i dokad god bude trebalo''

Predstavnici vinarskog i vinogradarskog sektora pohvalili su suradnju regionalnih organizacija s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te su otvorili temu podizanja sadnih materijala kroz matične nasade vinove loze, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINSTRICA NA TERENU Vučković u Velikom Bukovcu: "Ovakva tuča nije desetljećima viđena. Svjedoci smo da se nešto ozbiljno događa s klimom"

Kao jedan od zaključaka izdvajaju potrebu da Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu na terenu pregleda, sistematizira i katalogizira međuresorne evidencije. Agencija će u iduća dva mjeseca o nalazima izvijestiti vinski sektor i javnost.

Vinska omotnica

Razmotrit će se mogućnosti za kombiniranje različitih mjera kako bi se optimizirali uvjeti za povećanje interesa za podizanje novih nasada vinograda i zadržavanje restrukturiranja postojećih površina vinove loze.

Također se navodi da će se, s obzirom na iskazane potrebe pojačane promidžbe i marketinga vina, do kraja godine nastojati objaviti natječaj za mjere informiranja i promidžbe iz Vinske omotnice. U okviru Vinske omotnice je, kroz mjeru "Ulaganja u vinarije i marketing vina", odobreno više od 298 milijuna kuna potpore, od čega je isplaćeno 127 milijuna kuna, a sredstva su doprinijela modernizaciji proizvodnje vina i novim ulaganjima u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta.

Pročitajte i ovo Zatvor, ilustracija MINISTRI NAJAVILI U hrvatskim kaznionicama cvate proizvodnja: Zatvorenicima uskoro potpore za poljoprivredu i stočarstvo

Iz Ministarstva podsjećaju kako su dosada uspostavljene i priznate četiri regionalne organizacije vinara i vinogradara s ciljem iskoristivosti potencijala za šire predstavljanje hrvatskih vina te je Vlada prošle godine donijela Program sufinanciranja njihovog rada, pri čemu je za trogodišnje razdoblje osigurano šest milijuna kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene