Zatvor, ilustracija
Zatvor, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica održali su u srijedu sastanak s upraviteljima kaznionica u Požegi, Turopolju, Lepoglavi, Valturi i Lipovici te zatvora u Gospiću na temu razvoja poljoprivredne proizvodnje unutar zatvorskog sustava, s naglaskom na stočarstvo.


Upravitelji su predstavili aktivnosti hrvatskih kaznionica i zatvora u tom segmentu, kao i njihove potrebe vezane uz nastavak i unaprjeđenje obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade primarnih proizvoda kojim bi se zadovoljile prehrambene potrebe zatvorenika, smanjili troškovi zatvorskog sustava te u konačnici doprinijelo hrvatskoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na sastanku je istaknuto kako navedene aktivnosti imaju višestruke pozitivne efekte na domaću poljoprivredu i na važnu komponentu tretmana i resocijalizacije zatvorenika, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je najavila da će nakon analize biti sagledane mogućnosti potpora u zatvorskom sustavu, posebice za strateški važne proizvodnje poput stočarstva, sjemenarstva i povrćarstva.

Kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji, prioriteti kaznionica i zatvora u idućem vremenu su nabava potrebne mehanizacije, izgradnja klaonica te povećavanje kapaciteta stočnog fonda kako bi se zatvorenicima osigurao posao, ali i kasnija integracija u društvo.

Muškarac u zatvoru, ilustracija Na sudovima u Dalmaciji otkazuju se rasprave: Korona pokosila zatvorenike i osoblje u kaznionicama

Helenca Pirnat Dragičević Predstavljena publikacija o pravima djece roditelja zatvorenika: "Treba govoriti o njihovoj zaštiti više nego ikad"

Godišnje se u zatvorskom sustavu proizvede više od 300 tisuća kilograma povrća, oko 20 tisuća kilograma voća te preko 250 tisuća kilograma mesa, navodi se u priopćenju.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju