Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se premijerov potez

Bandić zatražio ostavku Blaženke Divjak, ministrica odgovorila: ''Bilo bi važnije da uloži u sanitarne čvorove škola, nego u kumstva''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak se na konferenciji za novinare osvrnuo na udžbenike i zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak.

Gradonačelnik Zagreba na konferenciji u središtu stranke govorio je o nabavi udžbenika za iduću školsku godinu i kazao da mu je žao ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Rekao je da ''ona jadna ništa ne razumije''.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Bandić je rekao da će od premijera Plenkovića tražiti ostavku ministrice Divjak te da očekuje "od premijera da povuče državnički potez, a ne da ispravlja greške ministrice kojoj je dao povjerenje", javlja N1.

Nakon Bandićevih izjava oglasilo se i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. "Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva", stoji u odgovoru Ministarstva.

Podsjetimo, Bandićev saborski Klub zastupnika zatražio je u petak od Divjak da povuče dopis upućen osnovnim školama o nabavi udžbenika obveznih predmeta za iduću školsku godinu, odnosno da uputi novi ili podnese ostavku.

Ako se to ne dogodi, Klub će pokrenuti postupak ministričine smjene, najavljuje član Kluba i potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda, nezadovoljan planom Ministarstva obrazovanja da među udžbenicima koje će platiti država ne budu i udžbenici za vjeronauk jer se, kako tumači, radi o izbornom, a ne obveznom predmetu.

Iz Ministarstva obrazovanja odgovornost su prebacili na Ministarstvo financija.

"Prethodnih godina Ministarstvo je sufinanciralo nabavu udžbenika korisnicima zajamčene minimalne naknade i ni tada se nisu financirali udžbenici vjeronauka i ostalih izbornih predmeta. Stupanjem na snagu novog Zakona o udžbenicima jednak model financiranja udžbenika primijenjen je na sve učenike osnovnih škola. Ako Ministarstvo financija osigura dodatna sredstva za nabavu udžbenika izbornih predmeta, ti će se udžbenici i nabavljati", kažu u ministarstvu.

Aktualno Brkić o optužbama za sabotažu u HDZ-u: ''Na to uopće ne želim trošiti riječi. Lažnih poroka će uvijek biti'' +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Brkić o optužbama za sabotažu u HDZ-u: ''Na to uopće ne želim trošiti riječi. Lažnih poroka će uvijek biti'' 1/1 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene