MORH je danas potpisao 38 ugovora s hrvatskim tvrtkama o nabavi vojne opreme, a potpisat će i aneks ugovora sa splitskim Brodosplitom za gradnju ophodnih brodova.


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske s 38 hrvatskih tvrtki potpisalo je ugovore o nabavi vojne opreme, usluga i radova u ukupnom iznosu većem od 453 milijuna kuna.

Vezani članci Stigao dio opreme za vježbu Immediate Response 21 - 2 Pazi, ide američka protuzračna obrana: MORH vozačima u Hrvatskoj poslao obavijest Hrvatska vojska (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ministar Krstičević hrvatskim vojnicima povećao naknade za rad, evo koliko sada iznose

Osim toga, s Brodosplitom se potpisuje i aneks ugovora o gradnji obalnih ophodnih brodova. Očekuje se da će biti gotov do rujna iduće godine, a mornarica bi ga trebala preuzeti godinu dana kasnije. Još dva broda gradila bi se 2022. godine, dok se 2023. očekuje dovršetak petog broda.

Ministar obrane Damir Krstičević otkrio je i da je u pripremi projekt puškostrojnice za hrvatsku kopnenu vojsku, za što MORH računa da će ugovor potpisati s tvrtkom HS Produkt.