MORH je danas potpisao 38 ugovora s hrvatskim tvrtkama o nabavi vojne opreme, a potpisat će i aneks ugovora sa splitskim Brodosplitom za gradnju ophodnih brodova.


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske s 38 hrvatskih tvrtki potpisalo je ugovore o nabavi vojne opreme, usluga i radova u ukupnom iznosu većem od 453 milijuna kuna.

Vezani članci Obljetnica smrti skupnika Josipa Briiškog - 1 Na groblju položeni vijenci i svijeće: Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog Damir Krstičević, ministar obrane (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Tko vrijedi - leti: Ministar Krstičević ne odustaje od borbenih aviona, kaže da su važni za gospodarski razvoj

Osim toga, s Brodosplitom se potpisuje i aneks ugovora o gradnji obalnih ophodnih brodova. Očekuje se da će biti gotov do rujna iduće godine, a mornarica bi ga trebala preuzeti godinu dana kasnije. Još dva broda gradila bi se 2022. godine, dok se 2023. očekuje dovršetak petog broda.

Ministar obrane Damir Krstičević otkrio je i da je u pripremi projekt puškostrojnice za hrvatsku kopnenu vojsku, za što MORH računa da će ugovor potpisati s tvrtkom HS Produkt.