Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE INTERVENIRAO

Stigla reakcija iz Ministarstva branitelja: "Ministar Medved svojim primjerom pokazuje da nije iznad drugih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva hrvatskih branitelja u utorak su se oglasili o događaju na graničnom prijelzu Županja-Orašje.

"Laž je da je ministar Medved napravio skandal navodnim pozivanjem ministra Božinovića i naložio da se policajci s GP Županja disciplinski kazne, poziv na ovu temu se nije dogodio, niti je ministar tražio bilo kakve sankcije", priopćili su u utorak iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

U svom reagiranju, MHB navodi kako je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 15. svibnja 2022. službeno putovao u BiH, u Orašje na obilježavanje 30. obljetnice 106. brigade HVO-a, a prijelaz preko graničnog prijelaza Županja bio je najavljen.

Ističu i kako je za ulazak u BiH, kao i za povratak u RH, ministar Medved čekao u redu te nije intervenirao, iako ima pravo na prioritetan prelazak granice.

"Zbog saznanja da preko GP Županja nije prošao prema standardnoj proceduri, Ministarstvo hrvatskih branitelja uputilo je dopis Upravi za granicu i zatražilo informaciju jesu li zaprimili najavu o putovanju. Iz Uprave za granicu Ravnateljstva policije zaprimili smo odgovor kako je najava zaprimljena i ista upućena na GP Županja te kako voditelj smjene na graničnom prijelazu nije postupio po najavi", pojasnili su te dodali da Medved, kao i MHB nisu upoznati s procedurom koju je pokrenula policija vezano za postupanje službenika na granici.

Pročitajte i ovo Tomo Medved NISU GA PROPUSTILI Je li Medved intervenirao kod Božinovića zbog čekanja na graničnom prijelazu? Ministar sve opovrgava, policija provjerava je li bilo propusta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dužnosnik ne mora čekati Božinović se oglasio o legitimiranju Medveda na granici: "Policija provodi određeni postupak..."

"Ministar Medved nema osobno osiguranje, nikada nije imao niti tražio bilo kakav povlašteni status, a svojim primjerom pokazuje da nije iznad drugih, što je bio slučaj i prilikom prelaska preko GP Županja", naglasili su u Ministarstvu branitelja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene