Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dužnosnik ne mora čekati

Božinović se oglasio o legitimiranju Medveda na granici: "Policija provodi određeni postupak..."

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak uoči sjednice Vlade komentirao je slučaj ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

"U današnje vrijeme dovoljno je jednom poslati lažnu poruku, a onda na nju moraš odgovarati istinitim tezama. A istina je da me kolega Medved nije nazvao, a kamoli da bi sugerirao kažnjavanje policajca", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak uoči sjednice Vlade, osvrćući se na slučaj ministra Tome Medveda, koji je prije nešto manje od mjesec dana čekao na granici kod Županje skupa s drugim građanima, zbog čega vukovarska policija utvrđuje je li bilo propusta u postupanju policijskog šefa na granici.

"Ono što je činjenica je da je kolega Medved čekao u redu, prošao je uredno granični prijelaz, neprioritetno, i zbog toga policija provodi određeni postupak - zbog sebe. Naravno, i zbog potpredsjednika Vlade", kazao je Božinović te dodao kako se svaka situacija koja eventualno nije odrađena kako bi trebala biti, mora provjeriti.

"Ovdje se radi o dužnosniku hrvatske Vlade koji je, iako to nije morao, u okviru svih postupaka koji postoje u hrvatskoj policiji, uredno čekao red", naglasio je ministar unutarnjih poslova te dodao kako je moguće da je u sustavu unutarnjih poslova netko napravio individualni propust, odnosno grešku koja nije velika. Kazao je kako je Medved skroman i nije tražio ničiju intervenciju, a sada se mora braniti.

Pročitajte i ovo Tomo Medved NISU GA PROPUSTILI Je li Medved intervenirao kod Božinovića zbog čekanja na graničnom prijelazu? Ministar sve opovrgava, policija provjerava je li bilo propusta

Pročitajte i ovo Tomo Medved čeka se potez vlade Medved umiruje građane: "Naš narod neće biti prepušten na milost i nemilost divljanju cijena energenata"

"Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on nije. Što bi bilo da se granica prelazi na način na koji se nekada prelazilo: 'Ja sam taj i taj...?' Toga više nema", poručio je ministar Božinović.

Božinović je naglasio da granična policija stalno prolazi kroz filtere - i kad je u pitanju ukidanje viza, kao i udovoljavanje strogim kriterijima ulaska u Schengen, a ocijenjena je kao jedna od najboljih europskih policija. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene