Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Darko Lorencin putuje u Kijev i u Moskvu kako bi se uvjerio da zbog viznog režima neće biti problema u dolascima turista.


Na Jadranu u mnogim djelovima kiša još uvijek određuje turističku atmosferu, a tako je bilo i veći dio svibnja. Gostiju nedvojbeno ima, unaprijed dogovorene rezervacije se većinom ne otkazuju, ali hotelijeri i iznajmljivači ipak osjećaju manjak last minute gostiju. Neki od onih koji bi u posljednji trenutak prije odmora odlučili doći baš u Hrvatsku, odustaju kada na internetu vide kišno vrijeme.

>> Hoće li uvođenje vize za građane BiH smanjiti njihove dolaske?

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatsko veleposlanstvo ZATRPANO zahtjevima za vize - 1000 na dan! Slika nije dostupna Lorencin: Referendum o Srđu stvara lošu investicijsku klimu

Tu je i vizni režim koji i dalje stvara probleme gostima s ruskog i turskog područja. Ipak, ministar turizma ne očekuje znatne probleme u turističkom prometu, a zbog viznog režima putuje u Ukrajinu i Rusiju.

'Vodimo računa o tome na dnevnj bazi. Prekosutra putujem u Moskvu, dan kasnije u Kijev. Osobno se želim isto tako uvjeriti i porazgovarati s turoperatorima', rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook