Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 1. srpnja, nakon ulaska Hrvatske u EU, državljani BiH morat će imati ili biometrijske putovnice ili vize za ulazak u Hrvatsku. Vize stoje 300 kuna, a putovnice su 200. Ekipa Dnevnika Nove TV je provjerila hoće li ih to udaljiti s naše obale - dio iznajmljivača već strahuje od pada zarade.


U Splitu su Bačvice već privukle kupače, a uskoro će i naše susjede iz BiH namamiti da požele doći na obalu. No, neće ići lako. Na splitskom kolodvoru BiH putnici za sada nam pokazuju samo osobne. 'Po novom režimu trebaju ove nove, biometrijske, putovnice', kazao je jedan putnik.

Vezani članci Svijeća Preminuo Miljenko Mića Lasić, general HV-a i HVO-a Policija odvela Dragana Kovačevića nakon pretresa njegova stana - 1 Draganu Kovačeviću i još trojici određen istražni zatvor. Policija objavila detalje o uhićenju

A gosti iz Bosne i Hercegovine čine ozbiljan dio turističkog prometa: Pogranični stanovnici iz BiH moraju imati samo propusnice.Oni udaljeniji od granice imaju malo tvrđi režim. Tko već nije izradio novu biometrijsku putovnicu, sa starom neće preko granice.

>>
Hrvatska od 1. srpnja uvodi vize za građane BiH

Dakle, od 1. srpnja, ako žele ući u Hrvatsku, ili biometrijska putovnica ili viza. Putnici iz Sarajeva već znaju: 'Razgovaraju putnici dosta o tim vizama, vade nove dokumente', kazao je jedan putnik.

Na Makarskoj Rivijeri u koju BiH gosti najčešće dolaze jer im je najbliža, zvone telefoni na ovu temu. Hoće li biti odustajanja od već ugovorenih aranžmana? U Gradcu su uvjereni da će vikend promet opasti i iznajmljivači kraj Splita misle da će biti problema:

'Pa sigurno, ako čovjek ima godišnji za neki datum, a nema još putovnicu ili vizu', kazao je jedan iznajmljivač. I ugostitelji se pitaju hoće li im se smanjiti promet vikend gostiju iz BiH, no to se tek treba vidjeti, svi čekaju 1. srpnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook