Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dobar model''

Štromar: HNS podupire uvođenje preferencijalnog glasa i za lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja te zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je u Kumrovcu izjavio da njegova stranka podupire prijedlog da se preferencijalno glasovanje uvede i za lokalne izbore.

Za posjeta Općini Kumrovec u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je obišao klizišta, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar komentirao je najavu ministra uprave Lovre Kuščevića da bi se iduće godine trebalo mijenjati izborno zakonodavstvo, među ostalim i uvođenjem preferencijalnog glasanja i na lokalnim izborima.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan Potvrđen u Saboru Prva izjava ministra Habijana: "Svjestan sam da u ministarstvu ima puno kompetentnijih ljudi od mene". Govorio i o svojim golišavim fotografijama

Štromar je istaknuo da se HNS uvijek zalagao za preferencijalno glasanje, da se vidjelo kako je to dobar model najprije za Europski parlament, a potom i za Sabor, što je stranka i predlagala.

"Samo mogu reći da sam s 14. mjesta na listi dobio mandat u Saboru. To znači da ne trebate biti čak u milosti stranke ako ste na listi. Ako ste kvalitetni, možete ući u Sabor“, rekao je Štromar i dodao kako će se time povećati razina demokracije u Hrvatskoj.

O odlasku Marije Puh: Želim joj sreću

Komentirao je i izlazak zastupnice iz Krapinsko-zagorske županije Marije Puh iz HNS-a rekavši da je to njezina odluka te da joj želi sreću u daljnjem radu.

"Mislim da nije imala razloga izaći iz HNS-a, da smo radili za Krapinsko-zagorsku županiju intenzivno, 64 milijuna kuna samo iz našeg ministarstva u godinu dana išlo je za projekte u Zagorju. Sjever Hrvatske konačno ima partnera u Vladi, a HNS je najbolji partner Zagorju u ovoj Vladi“, kazao je Štromar, ističući da je problem klizišta u županiji počelo rješavati upravo njegovo ministarstvo.

Za izlazak iz SDP-a Marija Habeka, zastupnika iz Varaždinske županije koji je najavio da će nastaviti u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik, rekao je da nije u kontaktu s njim, ali da su HNS i njegov saborski klub "otvoreni za sve kvalitetne ljude i sve ideje koje mogu pomoći da Hrvatska ide naprijed, da ne ide ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene