Predrag Štromar (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)
Predrag Štromar (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja te zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je u Kumrovcu izjavio da njegova stranka podupire prijedlog da se preferencijalno glasovanje uvede i za lokalne izbore.


Za posjeta Općini Kumrovec u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je obišao klizišta, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar komentirao je najavu ministra uprave Lovre Kuščevića da bi se iduće godine trebalo mijenjati izborno zakonodavstvo, među ostalim i uvođenjem preferencijalnog glasanja i na lokalnim izborima.

Vezani članci Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Ministarstvo graditeljstva dalo zeleno svjetlo za GUP, ministar graditeljstva protiv njega?! Predrag Štromar (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Maras Štromaru: "Jeste li još uvijek ministar?", on kaže da HDZ i HNS razgovaraju

Štromar je istaknuo da se HNS uvijek zalagao za preferencijalno glasanje, da se vidjelo kako je to dobar model najprije za Europski parlament, a potom i za Sabor, što je stranka i predlagala.

"Samo mogu reći da sam s 14. mjesta na listi dobio mandat u Saboru. To znači da ne trebate biti čak u milosti stranke ako ste na listi. Ako ste kvalitetni, možete ući u Sabor“, rekao je Štromar i dodao kako će se time povećati razina demokracije u Hrvatskoj.

O odlasku Marije Puh: Želim joj sreću

Komentirao je i izlazak zastupnice iz Krapinsko-zagorske županije Marije Puh iz HNS-a rekavši da je to njezina odluka te da joj želi sreću u daljnjem radu.

"Mislim da nije imala razloga izaći iz HNS-a, da smo radili za Krapinsko-zagorsku županiju intenzivno, 64 milijuna kuna samo iz našeg ministarstva u godinu dana išlo je za projekte u Zagorju. Sjever Hrvatske konačno ima partnera u Vladi, a HNS je najbolji partner Zagorju u ovoj Vladi“, kazao je Štromar, ističući da je problem klizišta u županiji počelo rješavati upravo njegovo ministarstvo.

Za izlazak iz SDP-a Marija Habeka, zastupnika iz Varaždinske županije koji je najavio da će nastaviti u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik, rekao je da nije u kontaktu s njim, ali da su HNS i njegov saborski klub "otvoreni za sve kvalitetne ljude i sve ideje koje mogu pomoći da Hrvatska ide naprijed, da ne ide ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed“. (Hina)