Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader demantira Primorčevu ostavku

Primorac: Nitko nije nezamjenjiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se ne rasipa, uvjerava njezin predsjednik Ivo Sanader tvrdeći kako ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac nije podnio ostavku, odgovarajući na novinarski upit hoće li, kako navode neki mediji, ministar Primorac uskoro otići iz Vlade.

Vijest o Primorčevoj ostavci objavili su neki mediji i to ne prvi puta. Naime ministar Primorac po medijskim napisima već više od godinu dana želi napustiti Banske dvore, ali očito mu to Ivo Sanader ne dozvoljava.

Pročitajte i ovo Dmitar Kovačevski Predstavljeno novo vodstvo Sjevernomakedonski premijer na odlasku: "Funkciju premijera obnašao sam odgovorno i predano" Milojko Spajić tijekom parlamentarnih izbora Pripadaju istoj stranci Eskalirao sukob: Predsjednik jednim potezom iznenadio sve u Crnoj Gori

Sanaderov zaključak je  'idemo dalje', no to nije i Primorčeva poruka. Rame uz rame do svog šefa nakon svečanosti dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Branku Lustigu Primorac i dalje otvorenom ostavlja želju za odlaskom. 'S premijerom moram razgovarati, to je znak prve pristojnosti zbog svega što je učinio za mene osobno, a s druge strane znate da nitko nije nezamjenjiv', riječi su ministra Primorca.

Da ga Sanader nije nagovorio, kaže ni prije 6 godina ne bi ušao u politiku i ne bi se dogodili pomaci u obrazovanju. Država ide ka stvaranju temelja za društvo znanja i to je ponos Hrvatske nakon svih ovih godina, rekao je Primorac.

Tvrdi kako nema predsjedničke ambicije. Njegova, je kaže, jedina ambicija - znanost. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene